Nogomet

Beljo stopama Cice Kranjčara, ali ne u Dinamu

Mario Borko • petak, 05.07.2024.
Beljo stopama Cice Kranjčara, ali ne u Dinamu
Foto: Pixsell

Dino Drena Beljo bio je velika želja Dinama, ali transfer se nije realizirao. Mladi napadač ne igra Augsburgu i jasno je da će ovo ljeto napustiti bundesligaša, a čini se da će to biti u najtrofejnijem austrijskom prvoligašu Rapidu...

Rapid Beč najtrofejniji je austrijski klub s 32 naslova prvaka, a njegova poveznica s Hrvatskom je vrlo čvrsta. 16 Hrvata igralo je za Zeleno-žute, a od stranaca u klubu je više bilo samo Nijemaca. 993 službenih nastupa upisali su hrvatski igrači za Rapid, a Dion Drena Beljo mogao bi biti taj koji će srušiti brojku 1000.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema pisanju Sportskih novosti mladi napadač na korak je do odlaska na posudbu u austrijsku prijestolnicu. Beljo je u siječnju 2023. iz Osijeka otišao u Augsburg, a u Bavarskoj se nije najbolje snašao. Iako je krenuo solidno, a posebno prošle sezone kad je zabio dva gola u prva tri kola, kako je prvenstvo odmicalo dobivao je sve manje prilike i njegov razvoj je vidno usporen.

Beljo je odlučio napustiti Augsburg, a i klub se tome ne protivi. Bivši igrač Osijeka dugo je koketirao s Dinamom, u njega je trebao doći i prije nego što je odabrao Njemačku, ali taj se dogovor ponovo izjalovio. 22-godišnjak nije želio riskirati da bude druga opcija Bruni Petkoviću i zato je posao propao.

Fally Mayulu je prošle sezone postigao osam golova u prvenstvu za Zeleno-bijele, a prije nekoliko dana otišao je u Bristol. Beljo bi trebao uskočiti na njegovu poziciju. Bečani su birali između hrvatskog napadača i Jonatana Brauta Brunesa, rođaka Erlinga Haalanda, ali odluka je, čini se, pala na Belju.

Beljo će tako biti nasljednik dvojice sjajnih napadača Zlatka Kranjčara, koji je jedna od najvećih legendi kluba i Nikice Jelavića koji je ne tako davno eksplodirao upravo u Rapidu i kasnije stigao do Premier lige. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!