Nogomet

Neuvjerljivi Englezi protiv vrlo dobre Švicarske odlučuju o putniku u polufinale

Mihaela Bradovski • subota, 06.07.2024.
Neuvjerljivi Englezi protiv vrlo dobre Švicarske odlučuju o putniku u polufinale
Foto: EPA

U prvom današnjem susretu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj sastaju se Engleska i Švicarska. Englezi su dosad razočarali i ne bi bila senzacija da ih Švicarska isprati iz turnira...

Kao i na svako veliko natjecanje, Engleska je i na ovo Europsko prvenstvo doputovala sama si namećući ulogu jednog od glavnih favorita za titulu prvaka. Individualno ima vrlo kvalitetnu momčad s dosta materijala za visok plasman, ali na terenu ne izgleda tako.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U skupini je bila vrlo neuvjerljiva, a niti u osmini finala nije oduševila. Kako se kaže, sekunde su je dijelile od ispadanja, Slovačka je vodila do duboko u sudačkoj nadoknadi kada je Jude Bellingham spektakularno škaricama pogodio za poravnanje i donio Englezima produžetke.

U tom susretu Englezi su pokazali kako su sposobni stvoriti jak pritisak i protivnika staviti u nelagodnu poziciju, međutim malo to znači kada je Engleska većim dijelom utakmica bila pasivna i bez ikakvog rizika što je neshvatljivo s obzirom na kakav napadački arsenal može računati.

Slovačka ju je držala u šahu i propustila veliku priliku, a Englezi koliko god bili samouvjereni, moraju biti svjesni kako ih danas očekuje još teži i opasniji protivnik.

Švicarska je bila nadomak osvajanja prvog mjesta u skupini, ali na kraju je za nju ispalo dobro što je Njemačka izjednačila u sudačkoj nadoknadi i preskočila je na vrhu. Donji dio ždrijeba ipak se čini lakšim pa je tako Švicarska izbjegla susret protiv Španjolske, ovakva Engleska je ipak bolji izbor od ovakve Španjolske.

Švicarci su pak u osmini finala igrali protiv Italije koja nije bila niti sjena one Italije koja je prije tri godine osvojila titulu europskog prvaka i zasluženo ju je eliminirala s 2:0.

Što su rekli

Jordan Pickford, vratar Engleske: "Bila bi velika stvar s Engleskom doći do polufinala. Pred nama je jako teška utakmica protiv Švicarske i mislimo samo na nju, ne razmišljamo što bi moglo biti kasnije. Sve na svijetu bi mi značilo da dobijem priliku boriti se s Engleskom za titulu, ali sada smo fokusirani samo na Švicarsku."

Fabian Schär, branič Švicarske: "Nema podcjenjivanja Engleske, dobro je vidjela kako smo igrali u proteklim utakmicama i sigurno će biti spremna. U Engleskoj živim šest godina i jedva čekam ovaj dvoboj. Bez obzira kako su igrali dosad, u četvrtfinalu su, imaju puno kvalitete i uvijek vas mogu kazniti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Düsseldorf, Düsseldorf Arena, 18:00

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Nedostaju

Engleska: Marc Guehi (kartoni)

Švicarska: -

Prošli dvoboj

Prije dvije i pol godine ove reprezentacije su se susrele u prijateljskom dvoboju na Wembleyju, a Engleska je slavila s 2:1. Povela je Švicarska golom Breela Emboloa, a preokret Engleskoj donijeli su Luke Shaw i Harry Kane.

Prognoza

Individualno Engleska je bez dvojbe kvalitetnija, ali Švicarske s dosad pokazala u boljem izdanju i neće biti iznenađenje ako se Engleska vrati kući. test

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Španjolska2:1 *Njemačka
Portugal3:5 **Francuska
Engleska5:3 **Švicarska
Nizozemska2:1Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Španjolska2:1 *Njemačka
Portugal3:5 **Francuska
Engleska5:3 **Švicarska
Nizozemska2:1Turska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!