Nogomet

Turke je malo tko vidio u borbi za polufinale, Nizozemska ima još prostora za napredak

Mihaela Bradovski • subota, 06.07.2024.
Turke je malo tko vidio u borbi za polufinale, Nizozemska ima još prostora za napredak
Foto: EPA

Susretom između Nizozemske i Turske bit će zaključena četvrtfinalna faza na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Pobjednik tog dvoboja igrat će protiv Engleske ili Švicarske...

Zanimljivo će biti večeras u posljednjem susretu četvrtfinala Europskog prvenstva, u susretu u kojem se sastaju Nizozemska i Turska. Nizozemska je papirnati favorit, ali Turska je vrlo nepredvidljiva reprezentacija koja se ne smije podcijeniti.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nizozemska je na ovom Europskom prvenstvu pokazala nekoliko lica i ako odigra na razini nastupa u osmini finala protiv Rumunjske, imat će velike šanse za prolaz. No, ako odigra na razini nastupa u skupini, Turska neće biti bez šansi.

U grupnoj fazi Nizozemska se dosta mučila i još tražila igru, protiv oslabljene Poljske tek preokretom je slavila, zatim je remizirala protiv Francuske u susretu koji nije oduševio, a onda je poražena od Austrije.

U osminu finala prošla je tek s trećeg mjesta i išla na prvoplasiranu Rumunjsku, ali tu je odigrala odličnu utakmicu, dominirala je i na kraju visoko slavila s 3:0.

S druge strane Turska je dosad upisala tri pobjede i jedan poraz. Poraz je stigao u dvoboju s Portugalom i bio je to jedini susret u kojem su Turci baš podbacili. Početnički su griješili, igrali loše i uvjerljivo su poraženi s 3:0.

No u ostalim susretima izgledali su dosta bolje te su slavili s 3:1 protiv Gruzije te s po 2:1 protiv Češke i Austrije. Nizozemska je kvalitetnija od svih dosadašnjih protivnika osim Portugala i Turskoj će trebati jako dobar nastup.

Što su rekli

Vincenzo Montella, izbornik Turske: "Reprezentacija je u dobroj formi i svi su energetski na jako visokoj razini. Naporno treniramo, ova momčad je stvarno uporna i predana. Stvoriti kemiju je teško, mi smo uspjeli i bez obzira na ishod susreta u četvrtfinalu, mogu biti samo ponosan."

Donyell Malen, napadač Nizozemske: "Turska ima nekoliko vrlo jakih imena, a i poznajem neke njene igrače. Igrao sam dugo s Kadiogluom u mlađim kategorijama, igrao sam i s Kokcuom. Mislim da imamo prilično dobru sliku kako će Turska izgledati i što možemo očekivati."

Mjesto, vrijeme, sudac

Berlin, Olimpijski stadion, 21:00

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Nedostaju

Nizozemska: De Ligt (bolestan)

Turska: Demiral, Kokcu, Yuksek (suspenzija i kartoni)

Prošli dvoboj

Nizozemska i Turska bili su u istoj kvalifikacijskoj skupini za prošlo Svjetsko prvenstvo. Turska je slavila s 4:2 na svom travnjaku, a u Amsterdamu je Nizozemska bila bolja s čak 6:1.

Prognoza

Nizozemska je blagi favorit, ima kvalitetnije igrače, no nije joj strano podbaciti i tu Turska vidi svoju priliku. test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Španjolska2:1 *Njemačka
Portugal3:5 **Francuska
Engleska5:3 **Švicarska
Nizozemska2:1Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Španjolska2:1 *Njemačka
Portugal3:5 **Francuska
Engleska5:3 **Švicarska
Nizozemska2:1Turska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!