Nogomet

Pedri nakon grubog starta Tonija Kroosa otpao za nastavak Eura

HINA, Mario Borko • subota, 06.07.2024.
Pedri nakon grubog starta Tonija Kroosa otpao za nastavak Eura
Foto: EPA

Španjolska je nakon produžetaka u četvrtfinalu Eura pobijedila Njemačku u i tako drugi puta zaredom ušla u polufinale Eura. Junak utakmice bio je Dani Olmo, ali on je u igru ušao zbog nesretne ozljede Pedrija kojeg zbog nje neće biti do kraja turnira...

Španjolska nogometna reprezentacija u ostatku Europskog prvenstva bit će bez važnog igrača Pedrija koji se ozlijedio u četvrtfinalnom ogledu protiv Njemačke, nakon žestokog starta Tonija Kroosa.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvim minutama susreta, kojeg je Španjolska dobila s 2:1 nakon produžetaka, lijevo koljeno je ozlijedio mladi nogometaš Barcelone i to nakon starta Kroosa. Pretrage dan kasnije su pokazale, a prenosi Španjolski nogometni savez, da se dogodilo uganuće drugog stupnja medijalnog kolateralnog ligamenta lijevog koljena.

Pedri će ostati sa suigračima iz reprezentacije na poprištu prvenstvu, dok se odmah nakon utakmice Kroos ispričao Pedriju zbog svog starta i poželio mu brz oporavak. 21-godišnji veznjak debitirao je za Furiju prije nešto više od tri godine, a zbog čestih problema s mišićima propustio je čak 23 utakmice. Do sad je za reprezentaciju upisao 24 nastupa i zabio dva gola.

U osmoj minuti susreta Dani Olmo je zamijenio ozlijeđenog Pedrija te je potom postao španjolski junak s golom i asistencijom. Španjolska je drugi Euro za redom stigla do polufinala. Tamo će igrati protiv Francuske, a utakmica ja na rasporedu u utorak od 21:00 u Münchenu. test

FOTO:EPA/Cati Cladera

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!