Nogomet

Southgate: 'Odigrali smo jako dobru utakmicu! Ovo je turnir i do izražaja dolaze sve naše kvalitete'

HINA, Mario Borko • subota, 06.07.2024.
Southgate: 'Odigrali smo jako dobru utakmicu! Ovo je turnir i do izražaja dolaze sve naše kvalitete'
Foto: EPA

Nakon drame jedanaesteraca iz engleskog i švicarskog tabora stižu reakcije. Englezi su sretni i zadovoljni, iako opet nisu oduševili, a Švicarci tuguju...

Engleska je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspjela izboriti drugo uzastopno polufinale Eura. Švicarska je imala vodstvo, ali nije ga uspjela sačuvati i na kraju je kao i prije tri godine zaustavljena u četvrtfinalu. Za Švicarce su i tada bili kobni jedanaesterci u kojima su bili uspješniji Španjolci.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gareth Southgate bio je tragičar svoje zemlje na Euru 1996. kad je promašio udarac s bijele točke u raspucavanju, a upravo se pod njegovim vodstvom engleska riješila stigme “luzera“ na jedanaesterce:

“Mislim da je ovo s naše strane bila jako dobra utakmica. U turnirskom dijelu natjecanja morate pokazati razne kvalitete, a mi upravo to radimo. Imamo nevjerojatan karakter i pronalazimo rješenja u svakoj situaciji. Jako sam sretan. Moram pohvaliti prvenstveno koncentraciju u obrani“.

Bukayo Saka dugo je čekao na svom prvi pogodak na Euru. Igrač Arsenala bio je tragičar prije tri godine kada je promašio udarac s bijele točke u raspucavanju protiv Italije u finalu, a sad je nakon gola iz igre sigurno izveo i jedanaesterac:

“Svi znamo kako je završilo posljednji put kada smo izvodili jedanaesterce na Europskom prvenstvu. Tada smo izgubili finale protiv Italije. Ali, ostali smo ovaj put itekako mirni i hladni. Imamo misiju. Sve ćemo analizirati, želimo biti još bolji, ali želimo ispisati povijest na ovom turniru“.

Harry Kane ne igra najbolji turnir, ali kapetanu je najvažnije da momčad pobjeđuje:

“Bila je ovo još jedna teška utakmica, ali nova iz koje smo izašli kao pobjednici. Dečki su igralo vrlo hrabro. Jedanaesterci uvijek kidaju živce, ali uspjeli smo“.

Granit Xhaka imao je sjajnu sezonu Bayer Leverkusenu, impresionirao je i igrama na Euru, ali svemu lijepom dođe kraj:

“Nemam riječi nakon ovog susreta. Brutalno je teško bilo što komentirati. Pokazali smo puno dobrih stvari u ovom dvoboju i zato je poraz još dvostruko teži. Istina je, bio sam ozlijeđen, ali morao sam igrati ovaj dvoboj. Nemamo sebi što zamjeriti, nismo imali sreće na samom kraju“.

Xherdan Shaqiri najbolji je strijelac švicarske u povijesti na velikim natjecanjima. Nakon odlaska u MLS pao je u drugi plan, ali protiv Engleza je nakon ulaska pokazao kvalitetu i da je imao malo sreće mogao je postati heroj, ali je iz igre pogodio okvir gola:

“Vjerojatno smo posljednjih dana mnoge naše navijače učinili sretnima i ponosnima. Teško je, ali mislim da smo bili jako dobri. Sitnice su odlučivale, Englezi su imali nešto čvršće živce kod jedanaesteraca.“ test

FOTO:EPA/MOHAMED MESSARA

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!