Nogomet

Brazil nakon jedanaesteraca ispao s Copa Americe, Urugvaj i Kolumbija u polufinalu

Mario Borko • nedjelja, 07.07.2024.
Brazil nakon jedanaesteraca ispao s Copa Americe, Urugvaj i Kolumbija u polufinalu
Foto: EPA

Noćas su na Copi odigrana dva polufinala susreta. U prvom je Kolumbija je “razbila“ Panamu i tako drugi put zaredom izborila polufinale, a u drugom je Urugvaj nakon jedanaesteraca izbacio Brazil...

Nakon što smo u subotu navečer saznali polufinaliste Eura, noćas su kompletirani i polufinalni parovi na Copa Americi. Kolumbija je s 5:0 potpuno izdominirala Panamu i tako došla do svog jubilarnog desetog polufinala, a Urugvaj je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio neuvjerljiv Brazil i sada će preko Kolumbijaca tražiti svoje 30. finale.

Igraj na Copa Americu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Glendaleu, gdje je bilo prisutno nešto više od polovice dopuštenog kapaciteta stadiona, Kolumbija se poigrala s Panamom. Jhon Cordoba zabio je već u osmoj minuti nakon ubačaja Jamesa Rodrigueza iz kornera. Sedam minuta kasnije Rodriguez je nakon tri asistencija na turniru zabio i prvi gol. Jhona Ariasa srušio je panamski vratar, a Zlatna kopačka Svjetskog prvenstva 2014. bila je sigurna za 2:0.

Panamci su nakon toga imali dvije dobre prilike, pogodili vratnicu, ali lukavo i brzo izveden prekid Kolumbijaca u 41. minuti riješio je pitanje pobjednika. Rodriguez je sjajno proigrao Luisa Diaza koji koristi svoju brzinu i lobom pogađa za 3:0.

Richard Rios u 70. je zabio za 4:0, a Miguel Borja je u posljednjim minutama precizno izveo i drugi kazneni udarac za Kolumbiju i zaključio večer s pet golova u mreži Paname.

Los Cafeterosi imaju samo jedan naslov na Copi i to 2001. godine kad su bili domaćini, a prije tri godine su zaustavljeni u polufinalu od kasnijeg osvajača Argentine. Sada će u toj fazi igrati protiv Urugvaja koji je izbacio Brazil.

Pobjeda momčadi Marcela Bielse nad Brazilom nikog ne iznenađuje. Brazilci su bili bez glavne zvijezde Viniciusa Juniora, ali pitanje od kakve bi on bio pomoći s obzirom na sve što je Seleçao pokazao na ovom turniru. Utakmica nije obilovala prilikama, Brazil je imao posjed i više udaraca u okvir gola, ali su Urugvajci ukupno više puta prijetili.

Darwin Nunez imao je najbolju priliku za Urugvaj u 35. minuti, a u istoj je na drugoj strani zaprijetio Raphinha. Igrač Barcelone imao je najveću priliku utakmice, ali u situaciji jedan na jedan kao pobjednik je izašao Sergio Rochet.

Urugvaju se u prvom dijelu ozlijedio Ronald Araujo, a u 75. Nahitan Nandez je pocrvenio. Sudac je prvo pokazao žuti, ali je nakon provjere na VAR monitoru preinačio svoju odluku i isključio desnog beka. Izabranici Dorivala Juniora nisu uspjeli kapitalizirati brojčanu prednost i nakon 90 minuta pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Federico Valverde je uspješno otvorio seriju za Urugvaj, a Eder Militao nije uspio savladati Rocheta. Kod Urugvaja prva tri igrača su bila precizna, a kod Brazila je u trećoj seriji promašio Douglas Luiz koji je pogodio lijevu stativu.

Prvu meč loptu propustio je Jose Maria Gimenez kojem je obranio Alisson, ali Manuel Ugarte je iskoristio drugu i odveo Urugvaj u polufinale.

Urugvajci imaju rekordni 15 naslova, isto koliko ima i Argentina, ali u polufinale se vraćaju nakon 14 godina kad su posljednji put osvojili Copu.

Brazil je nakon dva finala zaustavljen u četvrtfinalu i tako je drugo veliko natjecanje završio nakon ispadanja na jedanaesterce. U Katru ga je u istoj fazi Svjetskog prvenstva izbacila Hrvatska. test

Copa America, četvrtfinale:
Kolumbija – Panama 5:0
Urugvaj – Brazil 0:0 (4:2)

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Copa America 2024, nokaut faza

četvrtfinale

Argentina4:2 **Ekvador
Venezuela4:5 **Kanada
Kolumbija5:0Panama
Urugvaj4:2 **Brazil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Copa America 2024, nokaut faza

četvrtfinale

Argentina4:2 **Ekvador
Venezuela4:5 **Kanada
Kolumbija5:0Panama
Urugvaj4:2 **Brazil

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!