Nogomet

Dvostruki osvajač Kupa Uefa želi se udaljiti od zone ispadanja

Mario Borko • nedjelja, 07.07.2024.
Dvostruki osvajač Kupa Uefa želi se udaljiti od zone ispadanja

U Švedskoj se nakon stanke od mjesec dana nastavlja domaće prvenstvo. Göteborg se već dugo godina muči, prošle je sezone bio na rubu ispadanja, a i ove ga čeka slična sudbina. Danas na gostovanju kod Värnama mora tražiti pobjedu...

Stanka zbog Europskog prvenstva je gotovo i švedski prvoligaši vraćaju se na zeleni travnjak. U subotu su odigrane dvije utakmice, a nedjeljni program će od 14 sati otvoriti Värnamo i Göteborg. Oba kluba se nalaze tik iznad zone ispadanja i bodovi su im nasušno potrebni.

Igraj na Värnamo - Göteborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Värnamo je mali klub koji je prije tri godine prvi puta izborio nastup u najvišem rangu švedskog nogometa. Prošla sezona bila je vrlo uspješna, osvojeno je peto mjesto, ali ove stvari nisu krenule u najboljem smjeru. Dinamika od samo jednog osvojenog boda u prva tri kola je popravljena, ali 14 bodova u 12 utakmica dovoljno je za trenutno 12. mjesto. Värnamo ima tri boda više od mjesta koje vodi u doigravanje za ostanak.

Prvenstvo još nije ni na polovici i ima vremena za popravak, ali bodovi se moraju početi osvajati. Prije stanke Värnamo je izgubio od Mjällbyja s 1:2, a sada će bodove loviti protiv izravnog konkurenta za poziciju Göteborga. Najbolji strijelac momčadi je Johnbosco Samuel Kalu s pet golova.

Göteborg je svoj posljednji naslov osvojio 2007. godine. Tada je s 18 titula bio najuspješniji švedski klub, ali u međuvremenu ga je pretekao Malmö koji ih nakon desetljeća dominacije ima 23. Slavni klub, koji je dva puta osvojio Kup Uefa i isto toliko puta bio polufinalist Lige prvaka, prošle je sezone izbjegao ispadanje, ali čini se da ga i ove čeka vrlo tijesna borba.

Švedski velikan iz zone ispadanja je pobjegao tik prije pauze od mjesec dana. Pobijedio je kod kuće s minimalnih 1:0 Elfsborg, a forma je i prije toga bila uzlazna. Sedam bodva u četiri kola, ali u međuvremenu se dogodio težak 5:2 poraz od AIK-a.

Paulos Abraham najsvjetlija je točka momčadi s četiri gola, ali one je zapravo na posudbi iz Groningena. Povremeni albanski reprezentativac Arbnor Mucolli vrlo je važan igrač i jedan od najboljih u Göteborgu, ali ofenzivac je zasad samo na jednom golu u sedam nastupa.

Mjesto, vrijeme, sudac

Värnamo, Finnvedsvallen, 14:00

Sudac: Mohammed Al-Hakim

Prošli dvoboj

Värnamo je u nizu od dvije uzastopne pobjede protiv Göteborga. Ukupni omjer je na strani Göteborg koji ima tri pobjede u šest utakmica, a jednom je završilo neriješeno.

Prognoza

Göteborg je vrlo blagi favorit, ali ova utakmica bi mogla vrlo lako završiti bez pobjednika i s time nitko ne bi bio nezadovoljan. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!