Nogomet

Najtrofejniji norveški klub traži tek drugu pobjedu u posljednjih devet utakmica

Mario Borko • nedjelja, 07.07.2024.
Najtrofejniji norveški klub traži tek drugu pobjedu u posljednjih devet utakmica
Foto: Pixsell

Danas se u 13. kolu norveškog prvenstva sastaju Rosenborg i Odds. Obje momčadi imaju jednak broj bodova i puno su bliže zoni ispadanja nego vrhu...

Nakon stanke od četiri tjedna u lipnju, Norvežani su se vratili u akciju prošlog tjedna, a ovaj vikend nastavljaju s 13. kolom. Od 19:15 sastaju se Rosenborg i Odds, klubovi koji imaju jednak broj bodova i samo ih jedan dijeli od zone ispadanja.

Igraj na Rosenborg - Odds na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rosenborg je najtrofejniji norveški klub. Ima čak 26 naslova u svojim vitrinama, a idući Fredrikstad ima ih samo devet. Ipak, od zadnjeg je prošlo šest godina, a čini se da klub iz godine u godinu nazaduje. Trenutno je deseti u ligi od 16 klubova i u 12 kola ima samo 14 osvojenih bodova.

Od posljednjih devet utakmica Rosenborg je pobijedio samo jednu, a u prvom kolu nakon stanke izgubio je od Vikinga s 4:2. Ole Christian Saeter najbolji je strijelac kluba sa šest golova, a još je samo Marius Sivertsen Broholm zabio više od jednog, tri.

Odds nije u ništa boljoj situaciji, ali to za njega nije neuobičajeno. Posljednjih godina klub iz Skiena u pravilu se nalazi pri dnu. Zlatno razdoblje za klub bilo je od 2015. do 2018. kad je tri puta igrao kvalifikacije za Europu, a posljednji europski poraz nanio mu je Dinamo.

Odds je u zadnjih deset utakmica ostvario samo jednu pobjedu, a prije deset dana je remizirao s Kristiansandom. Faniel Temesgen Tewelde najraspoloženiji je pojedinac u redovima Odda ove sezone. Zabio je tri gola, a još su trojica igrača postigla po dva pogotka. Konkurencija u napadu je velika, ali Odds je svejedno drugi najneefikasniji klub u prvenstvu.

Mjesto, vrijeme, sudac

Trondheim, Lerkendal Stadion, 19:15

Sudac: Svein Tore Sinnes

Prošli dvoboj

Prije nešto manje od godinu dana Rosenborg je slavio s 3:2, a Odds na pobjedu čeka od kolovoza 2020. godine.

Prognoza

Rosenborg je favorit i trebao bi doći do pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!