Nogomet

Botafogo potjeru za Flamengom nastavlja protiv Hulka i društva

Mario Borko • nedjelja, 07.07.2024.
Botafogo potjeru za Flamengom nastavlja protiv Hulka i društva

U noći s nedjelje na ponedjeljak Botafogo će ugostiti Atletico Mineiro u sklopu 15. kola brazilske Serie A. Fogo na naslov čeka 29 godina i nakon solidnog starta čini se da bi se ove godine mogao boriti za svoju treću titulu...

Brazil je već u četvrtfinalu ispao s Copa Americe. Brazilci su nakon jedanaesteraca izgubili od Urugvaja, a domaće prvenstvo igralo se bez prekida. Vodeći je Flamengo s 31 bodom, a četiri ekipe iza njegovih leđa imaju 27 bodova.

Igraj na Botafogo – Atletico Mineiro na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedna od njih je Botafogo koji će večeras tražiti dolazak na samo minus jedan. Protivnik će mu biti Atletico Mineiro koji je u prošlom kolu izgubio upravo od lidera prvenstva.

Botafogo paralelno s prvenstvom nastupa i na Copi Libertadores, a tamo je uspješno prošao skupinu. U prvenstvu je situacija obećavajuća, a mogla je biti i bolja da u posljednjih pet kola nisu ostvarene samo dvije pobjede. Fogo je većinu utakmica igrao u gostima tako da to s jedne strane objašnjava osvojenih osam od 15 mogućih bodova, a kod kuće ima sedam pobjeda u zadnjih deset susreta.

Momčad Artura Jorgea je treća po broju zabijenih golova, ali najbolje strijelac je branič Bastos. Nijedan klasični napadač nema više od dva gola, no čak 13 igrača upisalo se u strijelce i tu leži snaga Botafoga. U prošlom kolu je s 1:2 pobijedio na neugodnom gostovanju kod Cuiabá.

Atletico Mineiro je prije tri godine osvoji svoj treći naslov, a prošle sezone bio je u borbi za titulu do samog kraja. Na kraju je Palmeiras pobjegao četiri boda i naslov je umjesto u Belo Horizonteu završio u Sao Paolu.

Atletico je ove sezone puno bolji u Copi Libertadores gdje je osvojio skupinu s 15 bodova, ali u Serie A je već sad daleko od vrha i za vodećim Flamengom zaostaje 13 bodova. Gabriel Milito na klupu je sjeo prije početka sezone, a od tada je u 23 utakmice ostvario 11 pobjeda i pet poraza.

Najveći problem Atleticu predstavlja porozna obrana koja je primila 20 golova. Napad je isto toliko zabio i 11. pozicija na sredini ljestvice govori gotovo o savršenom balansu prosječnosti u ovoj sezoni. Paulinho je najbolji strijelac s pet golova, dok legendarni Hulk na svom kontu ima tri.

Mjesto, vrijeme, sudac

Rio de Janeiro, Estadio Nilton Santos, 1:30

Sudac: Rafael Rodrigo Klein

Prošli dvoboj

Od posljednjeg susreta prošlo je nešto manje od godinu dana, a Atletico je tada slavio s 1:0.

Prognoza

Botafogo je favorit i trebao bi opravdati tu ulogu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!