Nogomet

Inter Turku traži novu pobjedu, u goste stiže zadnja ekipa lige

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2024.
Inter Turku traži novu pobjedu, u goste stiže zadnja ekipa lige

Pred nama je utakmica finskog prvenstva između Inter Turkua i Lahtija. Inter je trenutno na nizu od pet utakmica bez poraza, za razliku od protivnika koji je zadnju prvenstvenu upisao prije gotovo dva mjeseca...

Finsko prvenstvo u punom je pogonu, a danas se igraju nove dvije utakmice. Jedna od njih na rasporedu je od 17 sati na Veritas stadionu u Turkuu gdje domaći Inter traži nastavak niza bez poraza u svim natjecanjima, a u goste mu stiže Lahti.

Igraj na Inter Turku - Lahti na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Inter Turku finski je klub koji nakon 14 odigranih prvenstvenih utakmica ima omjer od četiri pobjede, tri remija i sedam poraza što mu je dovoljno za osmo mjesto od 12 klubova. U prošlom kolu na domaćem je terenu svladao četvrtoplasirani VPS s 3:1 što mu je bila treća pobjeda u zadnjih pet odigranih kola.

U kupu je ranije tijekom lipnja izbacio dva niželigaša, slavio je u gostima kod KTP-a s 1:5 i na domaćem terenu protiv GrlFK-a s još viših 6:1. Dva je puta osvajao ovo natjecanje kroz povijest, prvo 2009. godine, a zatim i devet godina kasnije. Prije dvije godine zadnji je put stigao do finala.

Svoj put u nacionalnom kupu uspješno je nastavio protiv gradskog rivala, trenutno drugoligaša, TPS-a kojeg je, prije pet dana, svladao rezultatom 3:2 i izborio polufinale gdje će igrati u gostima protiv Hake. Dva pogotka postigao je Timo Stavitski, dok je jedan dodao Matias Tamminen.

S druge strane, Lahti je u još lošijoj poziciji, trenutno je na posljednjem mjestu s devet bodova iz 13 utakmica. Još od 12. svibnja nema prvenstvenu pobjedu, a u zadnja dva kola vidjeli smo golijade i remije. Prvo je kod kuće odigrao 3:3 protiv Gnistana, a zatim i protiv Ilvesa (2:2). S obzirom na to da su ranije ispali iz kupa, zadnju utakmicu odigrali su 29. lipnja.

Ovo će im biti drugi međusobni dvoboj ove sezone. 7. lipnja Inter je u gostima slavio rezultatom 0:2, a zabijali su Luka Kuittinen i Djoully Nzoko. Od te utakmice kadar Lahtija doživio je određene promjene, kako na terenu, tako i van njega.

Momčad je napustio dotadašnji trener Toni Lindberg, a njegovo mjesto preuzeo je Portugalac Ricardo Duarte. Novi igrači postali su Benjamin Mulahalilović i Brazilac Luquinhas u napadu, dok je obrambeni sektor pojačao Austrijanac Julian Tomka.

Mjesto, vrijeme

Veritas stadion, Turku, 17:00

Zadnji susret

Prije nešto više od mjesec dana Inter Turku slavio je s 0:2 u gostima.

Prognoza

Domaćin u dvoboj ulazi kao veliki favorit i danas bi trebao uzeti puni plijen. Međutim, ne bi mu trebalo biti lako. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!