Nogomet

Finci se približavaju polovici sezone, SJK izašao iz mini krize i traži gostujuću pobjedu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.07.2024.
Finci se približavaju polovici sezone, SJK izašao iz mini krize i traži gostujuću pobjedu

U susretu finskog prvenstva danas se sastaju Oulu i SJK, dvije momčadi koje su posljednje tri utakmice bez poraza i ostavile su malu krizu iza sebe...

Finsko prvenstvo je jedno od onih "ljetnih prvenstava", igra se tijekom jedne kalendarske godine, a ne kao većina prvenstava koja se protežu kroz dvije godine, ali to je i logično zbog vremenskih uvjeta koja vladaju u tom dijelu Europe.

Igraj na Oulu - SJK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tako su Finci već odradili skoro polovicu prvenstva, neki klubovi imaju po 16 odigranih utakmica dok neki imaju po 13 tako da slika na ljestvici je još uvijek malo varljiva.

Danas se sastaju Oulu i SJK, Oulu koji trenutno drži desetu poziciju u konkurenciji 12 klubova, ima 12 bodova, ali i spada među one koji su odigrali najmanje utakmica. SJK je pak na četvrtoj poziciji s 13 bodova više, ali i utakmicom više od Oulua.

Oulu je u posljednja tri nastupa bez poraza, upisao je remije protiv posljednjeplasiranog Lahtija 2:2 te protiv VPS-a koji je petoplasiran 1:1. U prošlom kolu slavio je s 1:0 protiv vodećeg KuPS-a i to je dovoljno upozorenje za SJK.

SJK je četvrti, ali za vodećim kasni samo tri boda i ima tri boda manje. Pobjedom u ovom susretu ima priliku izjednačiti se na vrhu s KuPS-om i HJK Helsinkijem.

U prošla tri kola SJK je bio uspješan, slavio je s 3:1 protiv Ekenasa i s 2:1 protiv Hake dok je remizirao 2:2 protiv Ilvesa u susretu u kojem je dva puta vodio, no nije zadržao prednost.

Što su rekli

Stevie Grieve, trener SJK-a: "Novi trener promijenio je i način igre što smo dobro vidjeli nedavno u Kupu. Nisko se brane i dobro zatvaraju prostor, ali ipak smo uspjeli pronaći način kako ući u njihov kazneni prostor i doći do prilika. Očekujem vrlo sličnu utakmicu i u prvenstvu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Oulu, Raatin stadion, 17:00

Sudac: Petri Viljanen

Prošli dvoboj

Prije pet dana ovi protivnici su se sastali u četvrtfinalu Kupa gdje je SJK kao domaćin slavio s 2:0 i prošao dalje. U 32. minuti poveo je golom Morena Ciorciarija, a u 65. minuti konačnih 2:0 postavio je Lauri Laine.

Prognoza

Gosti su favoriti i bliži pobjedi, ali Oulu neće biti jednostavan protivnik i može ovdje izvući barem bod. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!