Nogomet

Norrköping protiv teškog protivnika traži bodove za bijeg iz opasne zone

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.07.2024.
Norrköping protiv teškog protivnika traži bodove za bijeg iz opasne zone

U 13. kolu švedskog prvenstva Norrköping na svom stadionu dočekuje Djurgarden. Gosti su u puno boljoj formi i ovdje traže sva tri boda, ali oni su potrebni i domaćinu...

Vrlo loš ulazak u sezonu za Norrköping koji se nalazi u teškoj poziciji na ljestvici i treba bodove kako bi se izvukao iz krize. U posljednjih šest kola potpuno je pao i uzeo je samo jedan bod te drži pretposljednju poziciju na ljestvici.

Igraj na Norrköping - Djurgarden na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veliki su problemi u fazi obrane, momčad je to koja je primila najviše golova ove sezone, njih čak 32, odnosno više od dva i pol gola po susretu u prosjeku što je puno.

Primjerice, posljednjeplasirani Vasteras primio je samo 14 golova, čak 18 manje, ali Vasteras je isto tako neka druga priča, momčad čije utakmice protječu s vrlo malo pogodaka pa ima gol razliku 8:14.

U tih posljednjih šest kola Norrköping je uzeo samo bod i to u gostima kod Kalmara s kojim je remizirao 1:1. Taj rezultat ne znači nekakav veliki uspjeh, taj isti Kalmar je kolo kasnije izgubio kod kuće od spomenutog Vasterasa s čak 4:0 te je fenjeraš u tom susretu postigao čak polovicu svojih ovosezonskih pogodaka.

Što se tiče Djurgardena, on je u totalno drugačijem raspoloženju nego što su domaćini. Trenutno drži treće mjesto, a pobjeda u ovom susretu dovodi ga ispred Mjallbyja na drugu poziciju.

Djurgarden ima i veće ambicije, želi se boriti i za naslov prvaka, a tu mu je trenutno malo pobjegao Malmö. Lider ima velikih deset bodova prednosti, ali i dvije utakmice više te bi Djurgarden s dvije pobjede mogao srezati zaostatak na minus četiri.

Mjesto, vrijeme, sudac

Norrköping, Platinumcars Arena, 19:00

Sudac: Joakim Östling

Nedostaju

Norrköping: Jacob Ortmark (ozljeda)

Djurgarden: Rasmus Schuller (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošle sezone su se susreli dva puta prvi dvoboj okončan je remijem, a u drugom susretu Djurgarden je slavio u gostima s 2:0. Prvi pogodak bio je autogol kapetana Norrkopinga Christoffera Nymana, a na 2:0 povisio je Haris Radetinac.

Prognoza

Puno toga ide u prilog Djurgardenu koji je u puno boljoj formi i uostalom i kvalitetniji je. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!