Nogomet

Englezi rade veliki pritisak i pokušavaju maknuti Zwayera iz polufinala Eura

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.07.2024.
Englezi rade veliki pritisak i pokušavaju maknuti Zwayera iz polufinala Eura
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Od trenutka kada je UEFA objavila kako će Felix Zwayer biti glavni sudac dvoboja između Engleske i Nizozemske, krenula je inicijativa o promjeni odluke. Englezi rade žestok pritisak, a sada će se vidjeti koliko su utjecajni u Uefi...

Uefa je odredila suce za polufinale Europskog prvenstva, a dvoboj između Engleske i Nizozemske sudit će njemački sudac Felix Zwayer. Zwayer je sudac koji ima crnu mrlju u svojoj prošlosti, bio je suspendiran, ali kasnije se vratio suđenju i već godinama sudi na najvišoj razini.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Englezi strahuju od Zwayera zbog njegove prošlosti s Judeom Bellinghamom, a cijela priča počinje još 2005. godine kada je Zwayer primio 300 eura mita i zbog sumnje u namještanje utakmice bio je pod suspenzijom.

Nakon odrađene suspenzije se vratio i postupno napredovao do utakmica najvišeg ranga, sudi Ligu prvaka, sudi na velikim natjecanjima, Uefa stoji iza njega, a griješi koliko i drugi suci.

Bellingham je svojevremeno nakon poraza dortmundske Borussije od Bayerna u izjavi nakon susreta izrazio nezadovoljstvo suđenjem natuknuvši: "Dajete sucu koji je namještao utakmicu da sudi najveći njemački dvoboj i što onda očekujete?"

Bellingham je zaradio kaznu od 40 tisuća eura, a Englezi se sada boje Zwayerove osvete.

Zanimljivo, FA i engleski igrači bili su dosta suzdržani i nisu podizali prašinu oko ovog pitanja, ali zato su otočki mediji potpomognuti brojnim navijačima na društvenim mrežama krenuli s diskreditacijom Zwayera tražeći njegovo micanje iz ovog dvoboja.

Tijekom večeri pojavile su se informacije kako je UEFA voljna razmotriti svoju odluku pa čak i po potrebi promijeniti suca, ali vodeći otočki mediji ipak ističu kako je UEFA stala iza Zwayera i vjeruje da će on dobro odraditi ovaj dvoboj.

Zwayerov slučaj dobro je poznat cijeloj javnosti već godinama, naravno da su i Englezi znali, ali nije im smetalo što Zwayer sudi i na ovom Euru i na utakmicama Lige prvaka i Europske lige sve dok nije delegiran suditi njima.

Znamo što nam je činiti ako jednom delegiraju Danielea Orsata na utakmicu hrvatske reprezentacije. Sjetimo se izjave Luke Modrića kako je Orsato jedan od najgorih sudaca koje poznaje i da je katastrofa. Trebamo napraviti pritisak da se Orsato slučajno ne osveti Modriću. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!