Nogomet

Kreću kvalifikacije Lige prvaka: Litavci i Finci u borbi za prednost uoči uzvrata

Mihaela Bradovski • utorak, 09.07.2024.
Kreću kvalifikacije Lige prvaka: Litavci i Finci u borbi za prednost uoči uzvrata
Foto: EPA

Kreće nova Liga prvaka, s novim formatom natjecanja, ali on se odnosi na onu glavnu fazu, ne i kvalifikacije. Kvalifikacije kreću današnjim prvim susretima...

San i ambicija brojnih klubova je zaigrati u Ligi prvaka, međutim dobar dio onih koji uđu u kvalifikacije, svjesno je da je takvo što za njih iluzorno očekivati.

Igraj na Panevežys - HJK Helsinki na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tu spadaju i litavski prvak Panevežys i finski prvak HJK Helsinki kojima je cilj proći koje pretkolo i pokušati se nekako dovući barem do borbe za skupine Konferencijske lige što bi bio ogroman uspjeh.

I jedni i drugi su u punom natjecateljskom pogonu, prvenstvo im traje i s te strane ne bi trebalo biti problema. Kvaliteta je na strani gostiju, ali Litavci se neće predati samo tako.

Panevežys je klub koji je osnovan prije devet godina, a dosad je u Europi samo jednom prošao dalje i to prošle sezone kada je na startu kvalifikacija Konferencijske lige izbacio moldavski Milsami. Milsami je njega izbacio sezonu ranije, a ispadao je i od Vojvodine i Hapoel Beer Sheve. Ono što treba naglasiti, i kada je ispadao, bili su to tijesni susreti i sam o je jednom izgubio s više od dva gola razlike, 0:2 protiv Milsamija.

Ono što je zabrinjavajuće za Panevežys ove sezone je jako loša forma, trenutno je tek pretposljednji u litavskom prvenstvu s istim brojem bodova kao posljednjeplasirana Suduva i u ovom trenutku više bi ga trebala brinuti situacija u prvenstvu nego u Ligi prvaka.

HJK Helsinki ima povijest nastupa u europskim natjecanjima, prolazio je po nekoliko pretkola, igrao i u skupinama Lige prvaka, Europske lige, Konferencijske lige, kvalitetniji je i sada i svakako ambiciozniji.

Što su rekli

Stijn Vreven, trener Panevežysa: "Igramo protiv dobrog protivnika koji je igrao češće u Ligi prvaka nego mi i navikao je na ovo okruženje. Međutim u nogometu je sve moguće ako vjeruješ i boriš se. Zašto ne bi uspjeli, ovo je nogomet, bilo je i većih iznenađenja."

Mjesto, vrijeme, sudac

Panevežys, Aukstaitijos Stadium, 17:30

Sudac: Luca Cibelli (Švicarska)

Prošli dvoboj

Bit će ovo prvi put da se međusobno sastaju ovi protivnici.

Prognoza

HJK Helsinki je favorit, kvalitetniji je i očekuje se njegov prolaz u drugo pretkolo Lige prvaka. Favorit je čak i za današnju pobjedu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!