Nogomet

Ivušićev Pafos u europskoj premijeri gostuje u Švedskoj

Petar Jenjić • četvrtak, 11.07.2024.
Ivušićev Pafos u europskoj premijeri gostuje u Švedskoj

U svoju europsku avanturu večeras kreće ciparski Pafos koji kao pobjednik ciparskog kupa igra prvo pretkolo Europske lige. Večeras će gostovati kod neugodnog protivnika, švedskog Elfsborga...

Večeras kreću uzbuđenja i u pretkolima Europske lige. U prvom se igra šest utakmica, a jedna od njih na rasporedu je na Boras Areni u istoimenom švedskom gradu gdje će od 19 sati Elfsborg biti domaćin ciparskom Pafosu. Dvoboj će suditi Ukrajinac Dmitro Pančišin.

Igraj na Elfsborg - Pafos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Elfsborg kreće iz prvog pretkola Europske lige, a bio je jako blizu kvalifikacija za Ligu prvaka. Imao je krajem prošle godine sve u svojim rukama za sedmu titulu švedskog prvaka, a prvu od 2012. godine. Uoči zadnjeg kola imao je tri boda prednosti ispred velikog konkurenta koji je slavio i zbog bolje gol razlike uzeo naslov. Malmö je bio koban za veliko slavlje, no početak ove godine donio je novu sezonu.

Previše vremena za tugovanje nije bilo jer nova kalendarska godina donijela je nove izazove. U švedskom prvenstvu proteklog vikenda odigralo se 13. kolo, prvo nakon mjesec dana pauze. Za razliku od prošle, Elfsborg je u ovoj daleko od prvog mjesta, a nakon 14 odigranih utakmica ima 19 osvojenih bodova. Čak 21 više ima vodeći Malmö.

Na klupu momčadi nedavno je sjeo Oscar Hiljemark i odmah u prvoj utakmici upisao lijepu pobjedu od 3:0 na domaćem terenu protiv Brommapojkarna. Zabijali su: Simon Hedlund, Michael Baidoo i Eggert Aron Gudmundsson. U ranije odigranih šest prvenstvenih utakmica upisao je dvije pobjede i četiri poraza pa je ovaj ishod dobar poticaj za dalje.

S druge strane nalazi se ciparski Pafos za koji brani Ivica Ivušić, a u klubu je i mladi Antonio Cikač. Na kraju prošle sezone osvojio je svoj prvi trofej, nacionalni kup, nakon što je u finalnoj utakmici slavio protiv Omonije s 3:0 i izborio svoju europsku premijeru.

Pafos je na pripremama odradio četiri utakmice i upisao tri pobjede i jedan remi, uz samo jedan primljen gol. Slavio je protiv Universitatea Craiove s 2:1, zatim protiv Ilirije s visokih 5:0, nakon toga i poljske Legije s 1:0, dok je prije osam dana remizirao bez golova protiv Panathinaikosa.

Ove dvije momčadi nikada se ranije nisu susretale, a pobjednik ovog dvoboja ide na boljeg iz susreta između moldavskog Šerifa i azerbajdžanske Zire.

Što su rekli

Niklas Hult, igrač Elfsborga: "Uvijek je posebno igrati ovakve utakmice, jako smo uzbuđeni. Morate razmišljati da se igra 180, a ne 90 minuta. To je najveća razlika. Bez obzira na to kako se utakmica bude razvijala, morate ostati prisebni. Svaki je gol jako važan. Susretao sam se ranije s nekim ciparskim ekipama i obično su vrlo vješte, a igrači imaju dosta individualne kvalitete. Dobri su s loptom, ali možda nisu toliko usredotočeni na obranu ili kada uđete čvrsto u duele."

Mjesto, vrijeme, suci

Boras Arena, Boras, 19:00

Sudac: Dmitro Pančišin (Ukrajina)

Zadnji susret

Nikada se ranije nisu susretali ni u prijateljskim ni u službenim utakmicama.

Prognoza

Švedska momčad u ulozi je favorita i večeras bi trebala doći do pobjede. Sve drugo ipak bi bilo iznenađenje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!