Nogomet

Flamengo se želi vratiti pobjedama i zadržati prvu poziciju

Petar Jenjić • četvrtak, 11.07.2024.
Flamengo se želi vratiti pobjedama i zadržati prvu poziciju

Flamengo večeras igra utakmicu 16. kola brazilske Serie A. Na domaćem terenu, koji je gotovo pa nepremostiva prepreka za sve od Titeova dolaska na mjesto trenera, ugostit će Fortalezu...

Večeras je na programu nekoliko utakmica 16. kola brazilske Serie A. Jedna od njih igrat će se na Maracani u Rio de Janeiru gdje će vodeći Flamengo pokušati zadržati poziciju pobjedom protiv Fortaleze. Dvoboj se igra u noći s četvrtka na petak od 01:00 sat, a sudit će Edina Alves Batista.

Igraj na Flamengo - Fortaleza na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Flamengo je vodeći na ljestvici s 31 bodom iz 15 kola. Prošlo kolo donijelo je domaći dvoboj Cuiabe koja je malo iznad zone ispadanja i "samo" remi za prvu ekipu Serie A. Završilo je 1:1. Bez obzira na to, trener Tite ima sjajan učinak od preuzimanja momčadi. U 29 domaćih utakmica ima: 23 pobjede, četiri remija i samo dva poraza.

Ranije je uspješno odradio gostovanje kod Atletico Mineira gdje je vodio s 0:3, a na koncu slavio s 2:4. Izvrsnu utakmicu odradio je Bruno Henrique s dva pogotka, dok su po jedan dodali Carlinhos i Ayrton Lucas. Botafogo mu jako diše za vratom, ima samo jedan bod zaostatka i svaka pobjeda od velike je važnosti, iako se do kraja ima još puno za igrati.

S druge strane, Fortaleza je na osmom mjestu s 23 boda iz 14 odigranih utakmica, a u zadnjih šest utakmica slavila je u četiri navrata, jednom remizirala i jednom izgubila. Poraz je stigao u gostima kod Vasca (2:0) koji je iskoristio igrača više čak 50 minuta.

Prošlo kolo donijelo je utakmicu protiv Fluminensea koji se jako muči u borbi za ostanak, a tako će biti i dalje. Juan Lucero zabio je jedini gol na utakmici i donio svojoj ekipi sva tri boda. Priliku na novi skok na ljestvici imat će večeras, no neće im biti nimalo lagano.

U kadar Flamenga vraća se Igor Jesus koji je bio ozlijeđen. Bruno Henrique i Cebolinha još uvijek se oporavljaju, dok su Giorgian Arrascaeta, Nicolas De La Cruz, Matias Vina i Guillermo Varela s Urugvajem sinoć ispali s Copa Americe. Kod Fortaleze nedostaje Emmanuel Martinez, dok je ozlijeđen Moises.

U zadnjih deset međusobnih utakmica, Fortaleza je upisala samo dvije pobjede, jedna utakmica završila je remijem, a sedam pobjeda upisao je Flamengo.

Što su rekli

Felipe Jonatan, igrač Fortaleze: "Očekujemo jako tešku utakmicu na Maracani, radi se o lideru prvenstva i znamo koliku snagu imaju od svojih navijača. To je jako teško gostovanje za igrati. Nadamo se da ćemo odigrati odličnu utakmicu, momčad radi naporno i vrlo intenzivno, tako da damo sve od sebe kad izađemo na teren."

Mjesto, vrijeme, suci

Maracana, Rio de Janeiro, 01:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Edina Alves Batista

Nedostaju

Flamengo: Cebolinha, Bruno Henrique (ozljede), Arrascaeta, De La Cruz, Vina, Varela (reprezentacija)

Fortaleza: Martinez, Moises (ozljeda)

Zadnji susret

U susretu 32. kola prošle sezone, odigranom početkom studenog protekle godine, Flamengo je slavio na gostovanju kod Fortaleze rezultatom 0:2.

Prognoza

Flamengo će večeras, iako i njegov protivnik bilježi dobre rezultate u zadnje vrijeme. Očekujemo više od dva pogotka. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!