Nogomet

Pongračić radi transfer karijere i odlazi u bivši klub Lovre Majera

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Pongračić radi transfer karijere i odlazi u bivši klub Lovre Majera
Foto: Damir Senčar/HINA

Marin Pongračić odradio je sjajnu sezonu u Lecceu i tako privukao pažnju mnogih klubova. Nije to prošlo ni ispod radara Zlatka Dalića koji mu je na Euru dao veliko povjerenje, a sada bi branič za 15 milijuna eura trebao karijeru nastaviti u Rennesu...

Čini se da je “zločesti dečko“ kako su ga njemački mediji prozvali nakon nekih izjava u Wolfsburgu i Borussiji Dortmund našao svoj mir i sada će ostvariti transfer karijere. Marin Pongračić odigrao je odličnu sezonu u Lecceu, a svoju je cijenu dodatno podigao igrama na Europskom prvenstvu gdje je potpuno neočekivano dobio ulogu startera.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pongračić je oduvijek bio na glasu kao vrlo talentiran stoper, a s 22 godine ostvario je transfer u vrijednosti devet milijuna eura iz RB Salzburga u Wolfsburg. Nakon toga karijera mu je bila u silaznoj putanji, a odlazak u Italiju pokazao se kao pun pogodak. Hrvatski reprezentativac uskoro će napuniti 27 godina i izgleda da je napokon sazrio.

Prema pisanju Gianluce Di Marizija, Pongračić će u transferu vrijednom 15 milijuna eura iz Leccea otići u francuski Rennes. Francuski prvoligaš prošle je sezone ostao bez Europe i sada se želi pojačati kako bi se vratio u sami vrh Ligue 1.

U Rennesu je nedavno igrao Lovro Majer koji je prošlog ljeta za 30 milijuna eura prešao upravo u Wolfsburg. Pongračića se povezivalo i s hitom Serie A Bolognom, kao zamjenu za Riccarda Calafiorija, ali čini se da su Francuzi bili konkretniji.

Hrvatski branič će se tako nakon Bundeslige i Serie A okušati u još jednoj od liga petice, a to bi trebalo biti dobro i za reprezentaciju u kojoj je sve važniji kotačić.

Lecce će na Pongračićevu transferu višestruko zaraditi. Prošlog je ljeta doveden za samo 1.6 milijuna eura, a sada će biti prodan za 15 milijuna eura. Igračeva vrijednost je procijenjena na sedam milijuna eura tako da će klub sa “špice“ Čizme biti u velikom plusu i napraviti treći najveći izlazni transfer u povijesti.

Jedan od gubitnika u ovoj priči je Dinamo koji je imao opciju dovođenja hrvatskog reprezentativca rođenog u Njemačkoj prošlog ljeta, ali se nije odlučio za tu opciju. S obzirom na to da je Pongračić veliki navijač Dinama pisalo se o mogućnosti da se taj transfer realizira i ovog ljeta, ali sad je jasno koliko je ta mogućnost ustvari bila daleko od izvedive. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!