Nogomet

Jedan od najpodcjenjenijih igrača generacije oprašta se od reprezentacije, ali ostaje u Benfici

Mario Borko • petak, 12.07.2024.
Jedan od najpodcjenjenijih igrača generacije oprašta se od reprezentacije, ali ostaje u Benfici
Foto: EPA

Angle Di Maria nalazi se u SAD-u gdje sa svojom Argentinom priprema za finale Copa Americe. Argentinac se po završetku turnira oprašta od reprezentativnog dresa, ali još najmanje godinu dana ostaje u Benfici...

Angel Di Maria godinama je bio jedan od ključnih igrača u najboljim svjetskim klubovima, a pri završetku karijere nije se odlučio trčati za pustim milijunima nego se vratio u Benficu gdje je i započeo njegov europski nogometni put. On se polako bliži kraju, u dresu reprezentacije doći će nakon završetka Copa Americe, ali ofenzivni veznjak će u portugalskom velikanu ostati još najmanje godinu dana.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

El Fidéo je otkrio da će se po završetku Cope oprostiti od reprezentacije. Argentina je u finalu i tamo će braniti naslov protiv Kolumbije. Bivši igrač Real Madrida za Gaučose je debitirao 2008. godine i do sad je odigrao 144 utakmice, postigao je 31 gol i upisao 32 asistencije. Jedan od tih pogodaka stigao je u finalu Svjetskog prvenstva u kojem je s golom i asistencijom bio jedan od najzaslužnijih igrača za treći svjetski naslov u povijest.

Vižljasti Argentinca je karijeru započeo u Rosariju, a s 19 godina odlazi u Benficu iz koje je tri godine kasnije (2010.) za 33 milijuna eura prodan u Real Madrid. S Kraljevima je osvojio prvenstvo, kup (dva puta) i Ligu prvaka, a onda ga je za 75 milijuna eura doveo Manchester United. Jedino tamo se Di Maria nije uspio uklopiti, ali je brzo otišao u PSG gdje je sedam godina bio jedan od najboljih igrača.

Jednu sezonu odradio je u Juventusu prije nego se odlučio vratiti u Benficu. U povratničkoj sezoni s 36 godina na leđima skupio je 48 nastupa i pritom postigao 17 pogodaka i upisao 15 asistencija.

Fabrizio Romano javlja da će Di Maria u Lisabonu ostati još najmanje godinu dana, točnije do lipnja 2025. godine. Tada će već napuniti 37 godina, a možda se nakon toga odluči vratiti u Rosario.

Bilo kako bilo, Argentinac će biti zapamćen kao jedan od najpodcjenjenijih igrača svoje generacije. Bio je najbolji asistent Lige prvaka, LaLige, portugalske Primeire, Ligue 1 (dva puta). 2014. je po Fifi uvršten u najboljih 11 igrača na svijetu, a iste je godine proglašen i za najboljeg argentinskog nogometaša. Uvijek u sjeni, uvijek produktivan i uvijek s osmjehom na licu. Nogometni zaljubljenici u njegovim će čarolijama moći uživati još vrlo kratko i to vrijeme trebaju dobro iskoristiti.. test

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani12.07.2024. u 07:36
    Ma kakav Rosario, dolazi on u Hajduka za koju godinu
    Bogomdani