Nogomet

Rijekini 'krvnici' u grčevitoj su borbi za ostanak

Mario Borko • petak, 12.07.2024.
Rijekini 'krvnici' u grčevitoj su borbi za ostanak
Foto: FaH

Danas je na rasporedu 14. kolo norveškog prvenstva. U njemu se sastaju Sarpsborg 08 i Rosenborg. Oba kluba ne tako davno igrala su u Europskoj ligi, a sada se na polovici prvenstva nalaze pri dnu...

Norveško prvenstvo polako se približava sredini. Danas od 19 sati u sklopu 14. kola sastaju se Sarpsborg 08 i Rosenborg. Obje su ekipe u posljednjoj utakmici ostvarile pobjedu. Rosenborg su tri boda lansirala prema sredini ljestvice, a Sarpsborg je pobjegao sa samog dna.

Igraj na Sarpsborg - Rosenborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvenstvo je vrlo izjednačeno i od šestog do 15. mjesta klubovi su natiskani u samo šest bodova. Rosenborg je trenutno sa 17 osvojeni bodova osmi, a Sarpsborg s 13 je pretposljednji.

Najtrofejniji norveški klub posljednjih je godina u maloj krizi, a ona se nastavila i ove. Naslov je nedostižan, ali zaostatak od osam bodova za Europom ne djeluje nedostižno. Ipak, Rosenborg se u ovom trenutku više mora brinuti oko ostanka u ligi. Opasna zona je vrlo blizu, a današnja pobjeda na gostovanju kod Sarpsborga mogla bi ga ipak odvesti u nešto mirniju luku.

Od posljednjih deset utakmica Rosenborg je pobijedio samo dvije. U prošlom kolu je u vrlo važnoj utakmici s 2:1 svladao Odds i tako malo uljepšao pogled na tablicu. Najbolji strijelac momčadi je Ole Christian Saeter sa šest golova, a Ole Slnaes ključan je igrač u veznom redu.

Sarpsborg 08 je bio one season wonder u norveškom prvenstvu. 2017. godine završio je kao treći u ligi i idućeg ljeta je potpuno izjednačujuće izborio nastup u skupini Europske lige. Norveški klub je na putu do grupne faze pobijedio i Rijeku, a grupnu fazu je završio s pet bodova.

Prije i nakon toga Sarpsborg je od svog ulaska u najviši razred 2013. godine uglavnom u sredini tablice. Ove sezone situacija se promijenila. Loši rezultat prikovali su klub na dno i sada slijedi težak put ka sigurnoj zoni. Olakotna okolnost je ta što bodovni zaostatak nije preveliki i dvije pobjede bi Sarpsborg mogle lansirati u sredinu ljestvice.

Christian Michelsen debitirao je na kupi porazom, ali je u prošlom kolu ostvario vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Haugesunda. Tim je porazom Sarpsborg mogao pasti u još veći bodovni zaostatak, ali Jo Inge Berget donio je strašno vrijedna tri boda u 97. minuti. Krilni napadač bio je igrač utakmice s dva gola, a više pogodaka od njega u ovoj sezoni ima samo Sondre Orjasater, četiri.

Mjesto, vrijeme, sudac

Sarpsborg, Sarpsborg Stadion, 19:00

Sudac: Daniel Higraff

Prošli dvoboj

Sarpsborg je u nizu od tri uzastopne pobjede protiv Rosenborga. U posljednjem susretu slavio je 5:2, a prije toga 3:0. Rosenborg je svoju posljednju pobjedu u međusobnom ogledu ostvario prije tri godine, a tada je u gostima pobijedio s 1:3.

Prognoza

Sarpsborg je favorit, ali Rosenborg bi mogao doći do bodova. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!