Nogomet

Rodri: 'Savršeno poznajem kulturu engleskog nogometa, a posebno se trebamo paziti Fodena'

HINA, Mario Borko • petak, 12.07.2024.
Rodri: 'Savršeno poznajem kulturu engleskog nogometa, a posebno se trebamo paziti Fodena'
Foto: EPA

Španjolska će u nedjelju igrati svoje četvrto finale Europskog prvenstva. Protivnik je Engleska, a nitko od Španjolaca ne poznaje Engleze bolje od Rodrija koji već pet godina nosi dres Manchester Cityja...

U finalu Europskog prvenstva sastaju se Engleska i Španjolska. Englezi su prije turnira bili prvi favoriti, a ulazak u finale sugerira da su prognoze bile točne. Ipak, momčad Garetha Southgatea imala je veliku dozu sreće u utakmicama i ždrijebu za razliku od Španjolske koja je potpuno zasluženo pobijedila svih šest utakmica, uključujući domaćina Njemačku i tri top deset reprezentacije.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od motora momčad Luisa De La Fuentea je Rodri. Veznjak Manchester Cityja odigrao je sve dostupne minute. Jedino nije igrao protiv Albanije zbog dva žuta kartona.

Rodri je poručio da Furija u finalu Europskog prvenstva u nedjelju u Berlinu mora posebno paziti jednog engleskog igrača:

"Englezi imaju mnogo igrača koji mogu napraviti štetu. Međutim, posebno se trebamo paziti Phila Fodena. On je igrač kojeg treba držati pod kontrolom jer ima urođenu sposobnost kretanja u malom prostoru", kazao je španjolski veznjak u razgovoru za AS.

Rodri i Phile Foden su suigrači u Cityju i dobro se poznaju: “Volim Fodena jer se dobro znamo", dodao je 28-godišnji Španjolac koji za City igra posljednjih pet godina i dobro je upoznao i ostale engleske igrače:

"Dobro ih poznajem, savršeno poznajem kulturu engleskog nogometa. Imaju vrlo talentiranu momčad, igrače koji mogu izbalansirati i koji mogu kontrolirati sve aspekte igre. Dobro se brane, mogu te napasti, međutim i mi imamo svoje oružje, uvjereni smo da ih možemo pobijediti" poručio je.

Finale Eura između Engleske i Španjolske na rasporedu je u nedjelju u Berlinu od 21:00. test

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!