Nogomet

Borba za treće mjesto prije finala: Urugvajci i Kanađani žele završiti u pozitivnom tonu

Petar Jenjić • subota, 13.07.2024.
Borba za treće mjesto prije finala: Urugvajci i Kanađani žele završiti u pozitivnom tonu
Foto: EPA

Večeras će u borbu za treće mjesto na Copa Americi reprezentacije Kanade i Urugvaja. Debitant će pokušati doći do prve medalje na natjecanju, a Urugvajci do svoje čak desete brončane...

Kao najava finala Copa Americe između Argentine i Kolumbije igrat će se utakmica za treće mjesto između reprezentacija Kanade i Urugvaja. Taj se dvoboj igra na stadionu Bank of America u Charlotti, u noći sa subote na nedjelju od 02:00 sata po hrvatskom vremenu, a sudit će ga Alexis Herrera iz Venezuele.

Igraj na Kanada - Urugvaj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Urugvajci su zadnji poraz prije ovog turnira imali u prijateljskom dvoboju protiv Obale Bjelokosti, u ožujku ove godine, ali s obzirom na dobar plasman ovdje, to se nešto lakše zaboravlja. Za sada je upisala sve četiri pobjede, a posebno dramatično bilo je u četvrtfinalnom dvoboju.

Prvo je u skupini nadigrao Panamu s 3:1, nakon toga "razbio" Boliviju s 5:0, da bi u zadnjem kolu s 0:1 bio bolji od domaćina turnira, SAD-a. Četvrtfinale je donijelo uvijek velikog favorita za osvajanje, Brazil. Nije bilo golova u regularnom vremenu, a od 74. minute igrali su bez isključenog Nahitana Nandeza.

Dramatično je bilo izvođenje penala Eder Militao i Douglas Luiz promašili su za Brazil u prvoj i trećoj seriji, a Jose Maria Gimenez za Urugvajce u četvrtoj, ali njegovi suigrači uspješno su zaključili posao. Međutim, polufinalni dvoboj donio je sraz s neporaženom Kolumbijom koja je nastavila s odličnim igrama i upisala pobjedu od 1:0.

Kanada ima priliku izjednačiti rezultat Hondurasa iz 2001. godine kada je kao debitant stigao do trećeg mjesta. Nastup je otvorila porazom od Argentine u prvom kolu (2:0), uslijedila je pobjeda protiv Perua od 1:0, a posljednja utakmica skupine donijela je dvoboj s Čileom koji je završio bez golova pa su kao drugoplasirani prošli dalje.

Protiv Venezuele u četvrtfinalu bila je prava drama. Nakon 90 minuta bilo je 1:1 pa se išlo na izvođenje jedanaesteraca. Iako su dva Kanađanina promašila, Liam Millar i Stephen Eustaquio, njihovo slavlje nije bilo pokvareno. Čak tri protivnička nogometaša nisu bila precizna pa su s 4:3 nakon penala prošli dalje. Argentina je ponovno čekala u polufinalu i ponovno bila bolja 2:0.

U kadru Kanađana jedino nema Taylora Buchanana koji je nedavno operiran nakon što se ozlijedio na treningu. Kod Urugvaja neće biti Ronalda Arauja zbog problema s mišićem, dok je Rodrigo Bentancur pod znakom pitanja nakon što je morao izaći iz igre u dvoboju s Kolumbijom.

Kao što smo već rekli, Kanadi je ovo prvi nastup na natjecanju i svaka pobjeda njen je najbolji rezultat. Urugvaj se neće boriti za 16. trofej na ovom natjecanju, ali zato hoće za treće mjesto po deseti put u svojoj povijesti.

Mjesto, vrijeme, suci

Bank of America Stadium, Charlotte, 02:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Alexis Herrera (Venezuela)

Nedostaju

Kanada: Buchanan (ozljeda)

Urugvaj: Araujo (ozljeda), Bentancur (pod upitnikom)

Zadnji susret

U prijateljskoj utakmici odigranoj krajem rujna 2022. godine, Urugvaj je slavio rezultatom 2:0.

Prognoza

Jasno je da će i jedna i druga ekipa biti motivirane doći do pobjede te zaključiti turnir pobjedom, a večeras blagu prednost ipak dajemo Urugvajcima. test

FOTO: EPA/WILLIAM PURNELL

Copa America 2024, nokaut faza

za 3. mjesto

Kanada3:4 **Urugvaj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Copa America 2024, nokaut faza

za 3. mjesto

Kanada3:4 **Urugvaj

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!