Nogomet

Dallas i Petar Musa traže pobjedu protiv neugodnog rivala

Petar Jenjić • subota, 13.07.2024.
Dallas i Petar Musa traže pobjedu protiv neugodnog rivala
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Dallas FC i Los Angeles Galaxy večeras će odigrati međusobni dvoboj na Toyota stadionu u Texasu. Gosti su u nešto boljoj rezultatskoj formi, no i domaćin ima svoje adute, prije svega Petra Musu...

Američki MLS u punom je jeku i u noći sa subote na ponedjeljak igra se nekoliko utakmica. Jedna od njih odigrat će se na Toyota stadionu gdje će Dallas FC biti domaćin Los Angeles Galaxyju. Dvoboj se igra u 02:30 po hrvatskom vremenu, a sudit će ga Ramy Touchan.

Igraj na Dallas - LA Galaxy na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dallas trenutno zauzima 11. mjesto Zapadne konferencije s 23 osvojena boda iz 22 odigrane utakmice. Posljednju pobjedu upisao je prije osam dana na domaćem terenu protiv Portland Timbersa (3:2), a jedan od golova postigao je i hrvatski nogometaš Petar Musa koji igra odlično u posljednje vrijeme,

Musa je postigao sedam pogodaka u zadnjih šest utakmica u svim natjecanjima, no u tom periodu njegova je momčad upisala samo dvije pobjede. Osim Portlanda, slavila je i protiv Minnesote (5:3) kada je Musa postigao hat-trick. Od zadnje pobjede odigrali su još dva susreta i upisali dva poraza, oba kod Sporting Kansas Cityja. Spomenuta ekipa prvo je slavila u prvenstvu (3:2), a zatim i u US Open Cupu nakon produžetaka (2:1).

LA Galaxy trenutno je na diobi prvog mjesta Zapadne konferencije s 43 osvojena boda iz 23 utakmice. Njegovu konkurenti, Real Salt Lake i Los Angeles FC, odigrali su jednu odnosno dvije utakmice manje te su u blagoj prednosti.

U zadnjih šest utakmica upisali su pet pobjeda, a jedini poraz stigao je na domaćem terenu od gradskog rivala (1:2). Zadnju utakmicu odigrao je prije pet dana kod kuće protiv Minnesote koju je svladao s 2:1, zahvaljujući pogotku Gabriela Peca u 90. minuti susreta.

Bit će im ovo 93. međusobna utakmica u svim natjecanjima. Momčad iz Los Angelesa upisala je 42 pobjede, 13 utakmica završilo je neriješeno, a 37 puta slavio je Dallas. U zadnjem međusobnom dvoboju Galaxy je slavio kod kuće rezultatom 3:1.

Dallas će večeras biti bez Paula Arriole koji je skupio peti žuti karton. Nekoliko igrača je ozlijeđeno i sigurno će preskočiti dvoboj: Jesus Ferreira, Alan Velasco, Paxton Pomykal, Geovane Jesus te Patrickson Delgado, kao i Liam Fraser. Momčad iz Los Angelesa bit će bez Jonathana Pereza i Gastona Brugmana.

Što su rekli

Greg Vanney, trener LA Galaxyja: "Lijepo je ući u ovu utakmicu nakon pobjede. Osjećaj je bio jako dobar tijekom tjedna, svi su bili opušteni, nekoliko danas smo uživali, a onda se vratili na posao. Dallas je uvijek težak protivnik, posebno ove godine."

Mjesto, vrijeme, suci

Toyota Stadium, Frisco, 02:30 po hrvatskom vremenu

Sudac: Ramy Touchan

Nedostaju

Dallas: Arriola (kartoni), Velasco, Ferreira, Pomykal, Jesus, Delgado, Fraser (ozljede)

La Galaxy: Perez, Brugman (ozljede)

Zadnji susret

U međusobnom dvoboju odigranom krajem svibnja ove godine, LA Galaxy slavio je rezultatom 3:1.

Prognoza

U zadnjih pet međusobnih dvoboja između ova dva protivnika vidjeli smo 18 golova pa tako i večeras očekujemo sličnu utakmicu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!