Copa America 2024, nokaut faza, za 3. mjesto, 14.07.2024, 02:00 h
Kanada 3:4(1:1, 2:2, 2:2 pp, 3:4 pen) Urugvaj
Urugvaj

Urugvaj tek nakon izvođenja jedanaesteraca bolji od Kanade, Suarez junak susreta

Mario Borko • nedjelja, 14.07.2024.
Urugvaj tek nakon izvođenja jedanaesteraca bolji od Kanade, Suarez junak susreta
Foto: EPA

U noći sa subote na nedjelju na Copa Americi je odigrana utakmica za treće mjesto. Kanada je imala vodstvo do sučeve nadoknade kada se ukazao veteran Luis Suarez, spasio svoju reprezentaciju poraza, odveo je na jedanaesterce gdje su on i njegovi suigrači bili precizniji...

Urugvaj je opravdao ulogu favorita i osvojio treće mjesto na Copa Americi. Ipak, Urugvajci su teže od očekivanog, tek nakon jedanaesteraca s 2:2 (6:5) svladali Kanadu koja je do 92. minute imala pobjedu u svojim rukama. Kao što to često biva, utakmica za treće mjesto na velikom natjecanju obilovala je golovima i prilikama, a u junaka se prometnuo veteran Luis Suarez.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kanadski izbornik Jesse Marsch ispremiješao je sastav dok s druge strane Marcelo Bielsa nije odlučio kalkulirati i izašao je s najjačim snagama. Urugvaj je poveo već u osmoj minut. Nakon ubačaja iz kuta Sebastian Cáceres bio je najviši u skoku, a Rodrigo Bentancur je iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu.

Kanada se vrlo brzo vratila u život, na gotovo identičan način. Moise Bombito bio je najviši u skoku, a Ismael Kone se lijepo snašao i matirao Sergija Rocheta. Urugvaju je do kraja prvog poluvremena pogodak Facunda Pellistrija poništen zbog zaleđa.

U drugom dijelu i jedan i drugi izbornik napravili su dosta promjena, a prva je profitirala Kanada. Strijelac prvog gola Kone je pucao, Rochet je slabo odbio loptu do natrčalog Jonathana Davida koji je šalje u mrežu. Kanadu su tri minute dijelile do povijesnog uspjeha, ali Luis Suarez imao je drugačije planove. Jose Maria Gimenez namjestio mu je čistu šansu, a igrač Inter Miamija sigurno ju je realizirao.

S obzirom na to da na Copi nema produžetaka pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke. Dotadašnji junak Kone prometnuo se u tragičara jer mu je Rochet obranio udarac u trećoj seriji, a nakon što je Suarez svom vrataru omogućio “meč loptu“, Alphonso Davies ga je prevario, ali je panenka završila na gredi i Urugvajci su mogli početi sa slavljem.

Na Bank of America stadionu u Charlotti na tribinama je bilo samo 25 tisuća od mogućih 70 tisuća gledatelja. U takvim nenogometni uvjetima Urugvaj je deveti put osvojio treće mjesto na Copi.

Urugvajci dijele prvo mjesto po broju naslova (15) s Argentinom koja ih danas može prestići. Iako su razočarani zbog toga što nisu ušli u finale ovo je prvi puta nakon 13 godina i četiri natjecanja da su izborili polufinale.

Kanada je svoj debi na Copi propustila uljepšati medaljom, ali Kanađani mogu biti više nego zadovoljni jer ih je prije početka turnira rijetko tko vidio u polufinalu. test

Copa America, utakmica za treće mjesto:
Kanada – Urugvaj 2:2 (5:6)

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Copa America 2024, nokaut faza

za 3. mjesto

Kanada3:4 **Urugvaj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Copa America 2024, nokaut faza

za 3. mjesto

Kanada3:4 **Urugvaj

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!