Nogomet

Švedski predstavnici u Europi muče se u domaćem prvenstvu, a danas igraju međusobno

Mario Borko • nedjelja, 14.07.2024.
Švedski predstavnici u Europi muče se u domaćem prvenstvu, a danas igraju međusobno

U nedjelju je na rasporedu utakmica 14. kola švedskog prvenstva između Häckena i Elfsborga. Obje momčadi nalaze se u gornjoj polovici, a dijele ih samo četiri boda. Ova utakmica je tim važnija jer bi u slučaju da netko ostvari pobjedu, tri boda uvelike utjecala na njihov odnos snaga u nastavku prvenstva...

Švedsko prvenstvo nastavljeno je prošlog tjedna, nakon mjesec dana pauze zbog Eura. Häcken i Elfsborg pobjednički su krenuli nakon stanke, a danas se od 16:30 međusobno sastaju u sklopu 14. kola. Elfsborg je kroz tjedan imao europske obveze, a kod Häckena si ne smije dozvoliti poraz jer bi ga to praktički izbacilo iz borbe za Europu.

Igraj na Häcken - Elfsborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Häcken je trenutno četvrta momčad švedskog prvenstva s 23 osvojena boda. Vodeći Malmö bježi 12 bodova, a treće mjesto koje vodi u Europu pet. Klub iz Göteborga prošle je sezone završio treći i uskoro će igrati u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Ova sezona na polovici prvenstva ne djeluje da će biti tako uspješna.

Prije ljetne stanke Häcken je imao tri poraza u pet utakmica te samo jednu pobjedu. To ga je potpuno poremetilo i bacilo u poretku prema dolje. Ipak posljednje dvije utakmice su uspješno apsolvirane i bodovna slika je popravljena. Häcken ima vrlo poroznu obranu koja je u 14 utakmica primila 23 gola.

Najbolji strijelci su Julius Lindberg i Zeidane Inoussa s po četiri pogotka, a Simon Gustafson je postigao tri i najbolji je asistent momčadi.

Elfsborg je prošle sezone zbog gol razlike ostao bez naslova prvaka. U četvrtak je krenuo u kvalifikacije za Europsku ligu, ali prvenstveni rezultat su razočaravajući. Klub iz Borasa trenutno je sedmi u prvenstvu sa samo 19 osvojenih bodova. Europa bježi velikih devet bodova, a vodeći Malmö čak 16.

Već na polovici prvenstva je jasno da od borbe za naslov neće biti ništa, a eventualni poraz protiv Häckena mogao bi vrlo rano zabiti posljednji čavao u lijes europskih ambicija. Zato je ovo gostovanje vrlo važno, a pobjeda protiv ciparskog Pafosa od 3:0 dodatan je vjetar u leđa za momčad koji je u ljetnoj stanci sjeo na klupu.

Ostvario je dvije dominantne 3:0 pobjede i Elfsborg sada djeluje vrlo opasno. Nastup u Europi je prioritet, ali ni u prvenstvu još ništa nije izgubljeno ako se uhvati serija pobjeda.

Michael Baidoo najbolji je strijelac i asistent. Zabio je pet golova, upisao četiri asistencije i ekipa jednostavno živi od njegovih poteza. 31-godišnji Simon Hedlund također je vrlo važan igrač, a u prošlom kolu je upisao gol i asistenciju.

Mjesto, vrijeme, sudac

Göteborg, Bravida Arena, 16:30,

Mohammed Al-Hakim

Zadnji susret

Häcken i Elfsborg nisu igrali gotovo punih godinu dana, a tada je u vrlo napetoj utakmici, unatoč crvenom kartonu, s 3:1 slavio Häcken. Elfsborg pobjedu u međusobnom susretu nije upisao četiri utakmice, a od zadnje su prošle tri godine.

Prognoza

Häcken je favorit, Elfsborg je u naletu, ali europska utakmica mogla bi ostaviti traga. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!