Nogomet

Inter Turku kod fenjeraša traži sva tri boda i nastavak pobjedničke serije

Mario Borko • nedjelja, 14.07.2024.
Inter Turku kod fenjeraša traži sva tri boda i nastavak pobjedničke serije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U sjeni finala Europskog prvenstva Skandinavci nastavljaju sa svojim prvenstvima. U Finskoj Inter Turku gostuje kod EIF Ekenäsa koji je pobjedom u prošlom kolu pobjegao sa začelja...

Finci ne miruju i već su odigrali više od polovice prvenstva. Uskoro će se ono podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, a Inter Turku sve je dalje od prvih šest mjesta koja vode u mirniju luku. EIF Ekenäs sigurno će se do zadnjeg kola boriti za ostanak, a ključne će biti pobjede na domaćem terenu.

Igraj na Eif Ekenäsa – Inter Turku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prilika za jednu takvu dolazi upravo danas od 16 sati protiv Intera. EIF je u prošlom kolu iznenađujuće s 2:3 pobijedio na gostovanju kod VPS-a i tako pobjegao sa samog dna gdje je ostao Lahti. Ekenäs je ostvario dvije uzastopne pobjede u prvenstvu, ali u goste mu dolazi još raspoloženiji Turku koji je ostvario četiri zaredom u svim natjecanjima.

Ekenäs je tek ušao u ligi i želi izbjeći ekspresan povratak u niži rang. Lucas Kaufman zasad je najbolji strijelac kluba s tri gola, a četvorica igrača ga prate s po dva pogotka na svom kontu.

Inter Turku je jednom bio prvak Finske (2008.), a nakon crne serije u posljednjih devet utakmica u svim natjecanjima nanizao je sedam pobjeda. Vesa Vasara na klupi je od početka sezone, a uspio je prebroditi crni niz od četiri poraza. Momčad mu djeluje sve bolje, a iskaču Jean Fiacre Kouame Botue i Darren Smith svaki s po četiri gola.

Mjesto, vrijeme i sudac

Tammisaari, Ekenas Centrumplan, 16:00

Joona Manninen

Posljednji susret

U prvom ovosezonskom ogledu Inter je na svom terenu slavio s 2:1. Ekenäs u sedam međusobnih utakmica nikada nije uspio pobijediti Inter Turku, a samo jednom je uspio izvući remi.

Prognoza

Obje momčadi su u dobroj formi, nijedna ne želi izgubiti i iako je Inter veliki favorit susret bi moglo završiti izjednačeno. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!