Nogomet

Southgate: 'Španjolci su bili najbolji. Budućnost? Nije vrijeme sad za to'

Petar Jenjić • nedjelja, 14.07.2024.
Southgate: 'Španjolci su bili najbolji. Budućnost? Nije vrijeme sad za to'
Foto: EPA

Izbornik Engleske Gareth Southgate dao je svoj prvi komentar na poraz u finalu Europskog prvenstva. Osvrnuo se na svoju budućnost, mijenjanje Harryja Kanea, ali i neke probleme koje su imali u igri...

Engleska je izgubila drugi uzastopni finale Europskog prvenstva, a prvi je pred kamere ITV-a stao izbornik Gareth Southgate koji je odmah odgovorio na pitanje o svojoj budućnosti na toj funkciji:

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da sada nije pravo vrijeme za donositi takvu odluku. Moram razgovarati s pravim ljudima, sada nije vrijeme za to."

Englezi su se vratili iz zaostatka, ali nisu i preokrenuli:

"Lako je reći i definitivno nam je falio taj dan više za pripremu, ali svejedno smo bili tu 80 minuta. Trebat će nam vremena da se oporavimo."

Kapetan Harry Kane izašao je iz igre nakon sat vremena:

"Fizički mu je bilo teško. Došao je na turnir s manjkom utakmica i nije stigao na razinu na koju smo se nadali. Utakmice su bile jako zahtjevne i vjerovali smo da će nam Watkinsonova svježina pomoći u pritisku. Mislim da su zamjene napravile ono što se od njih tražilo."

"Borili smo se do kraja, ali danas nismo zadržavali loptu tako dobro kako smo željeli. Dobro smo se branili, ali kada ponovno osvojite loptu, morate se riješiti tog pritiska i to nismo uspjeli. Morali smo bolje kontrolirati igru. Izjednačili smo, utakmica je bila otvorena, bila je opet šansa na kraju za poravnati, ali uvijek su tu bitni detalji. Mislim da su bili najbolji na Euru." test

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

EP 2024., nokaut faza

finale

Španjolska2:1Engleska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024., nokaut faza

finale

Španjolska2:1Engleska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!