Nogomet

Dva Maccabija u borbi za prvi ovosezonski trofej u Izraelu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Dva Maccabija u borbi za prvi ovosezonski trofej u Izraelu
Foto: FaH

Maccabi Tel Aviv i Maccabi Petah Tikva večeras igraju utakmicu izraelskog superkupa, jedna ekipa kao aktualni prvak države, a druga kao aktualni osvajač nacionalnog kupa...

Večeras od 19 sati igra se utakmica izraelskog superkupa, kao najava početka nove natjecateljske sezone u spomenutoj državi. Snage će odmjeriti Maccabi Tel Aviv i Maccabi Petah Tikva na Bloomfield stadionu u Tel Avivu.

Igraj na Maccabi Tel Aviv - Maccabi Petah Tikva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izraelski superkup igra se od 1957. godine, uz pauze između 1972. i 1973., 1987. i u periodu između 1991. i 2014. godine. Najtrofejniji je Maccabi Tel Aviv sa sedam titula, pet ima Hapoel Tel Aviv, kao i Maccabi Haifa koja je osvojila zadnja tri izdanja, ali ovoga puta neće. Svoju osmu, a prvu od 2020., pokušat će uzeti momčad koju vodi Žarko Lazetić.

Iza srpskog trenera odličan je period na klupi TSC Bačke Topole s kojom je prošle sezone zauzeo treće mjesto u prvenstvu, odmah iza Crvene zvezde i Partizana, kao i nastup u grupnoj fazi Europske lige.

Maccabi Tel Aviv proteklu je sezonu zaključio na vrhu izraelskog prvenstva i osvojio 25. titulu nacionalnog prvaka, a prvu od sezone 2019./20. Proteklu sezonu zaključio je s 85 osvojenih bodova, gol razlikom 75:25 i 11 bodova ispred Maccabi Haife koja je osvojila prethodne tri titule.

Tijekom pripremnog perioda odigrala je tri utakmice. Prvo je svladala Ruch s 5:0, zatim remizirala s Rakowom bez pogodaka, da bi protiv Omonije slavila s 2:0. Dobra je to najava za početak nove sezone, prvenstveno po pitanju obrambenog segmenta.

Na putu do potencijalno dvostruke krune zaustavio ga je upravo današnji protivnik. Sezonu nakon povratka u prvi rang, Maccabi Petah Tikva osvojila je svoj prvi izraelski kup nakon 1952. godine, a ujedno i prvi veliki trofej nakon osvajanja istog natjecanja 40 godina kasnije.

U četvrtfinalu prošlosezonskog kupa bilo je 2:2 nakon 90 minuta igre, iako su obje momčadi u sudačkoj nadoknadi postigle po pogodak iz penala. U dodatnom periodu Petah Tikva postiže dva gola i ide dalje. U polufinalu je izbacila Nof Hagalil s 3:0, a u finalu je slavila protiv Hapoel Beer Sheve s 1:0.

Što su rekli

Žarko Lazetić, trener Maccabi Tel Aviva: "Uzbuđen sam što sam dio ovako velikog kluba. Moja je filozofija pomoći igračima da pokažu sve od sebe, da igraju atraktivan nogomet i postižu pogotke. Kad smo bez lopte, želim da je što prije vratimo u naš posjed. To su neki segmenti na kojima svakodnevno radimo i nadam se da će uskoro izgledati kako želim."

Mjesto, vrijeme

Bloomfield Stadium, Tel Aviv, 19:00

Zadnji susret

U četvrtfinalu izraelskog kupa Petah Tikva slavila je nakon velike drame i produžetaka. Susret je završio rezultatom 4:2.

Prognoza

Momčad iz Tel Aviva u statusu je velikog favorita danas i tu bi ulogu trebao opravdati. Od obje ekipe očekujemo barem jedan pogodak. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!