Nogomet

Gračan: 'Možemo biti zadovoljni, dižemo se i postajemo vrlo ozbiljna reprezentacija'

hns.family, Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Gračan: 'Možemo biti zadovoljni, dižemo se i postajemo vrlo ozbiljna reprezentacija'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Izbornik Nenad Gračan i reprezentativka Antonia Dulčić najavili su utakmicu protiv Ukrajine koja će se igrati u utorak u Skoplju. Bit će to zadnji susret u kvalifikacijskom ciklusu...

Hrvatska ženska reprezentacija sutra 16. srpnja u Skoplju u 19 sati igra utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Ukrajine.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je u Karlovcu u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo slavila reprezentacija Walesa, Hrvatskoj slijedi novi susret - protiv Ukrajine. Nakon tri uzastopne pobjede i dva poraza, Hrvatska se sada nalazi na drugom mjestu.

"Curama treba čestitati na ovome što su napravile u drugom ciklusu i ostali smo u drugoj grupi. Nije to jednostavno kad pogledamo i druge reprezentacije koje završe u trećoj grupi s obzirom na reprezentacije s kojima igramo. Možemo biti zadovoljni, dižemo se i postajemo vrlo ozbiljna reprezentacija", poručio je izbornik Nenad Gračan.

Sada im slijedi zadnja utakmica kvalifikacija u ovome ciklusu, i to u Skoplju protiv Ukrajine. Reprezentacija je odradila zadnji trening uoči utakmice, i to po teškim vremenskim uvjetima na gotovo 40 stupnjeva.

"Utakmica protiv Ukrajine odlučivat će o drugom i trećem mjestu. Uvjeti, što se tiče vremenske situacije, nisu idealni, a tu je umor kod cura jer su prekinule s prvenstvom i treninzima. Pripremali smo ih zadnjih deset dana, ali cilj nam je isti - pokušati napraviti pozitivan rezultat i ostati na drugom mjestu. Neće biti lako, vidjeli smo Ukrajinu protiv Walesa koja je dvaput s njima remizirala. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji. Međutim, sve je moguće u nogometu i vjerujem da imamo dosta motiva da sutra pokažemo jednu dobru izvedbu", poručio je Gračan.

Za utakmicu je spremna i Antonia Dulčić koja se vratila nakon dvije ozljede i propustila prve četiri utakmice u ciklusu. Utakmicu protiv Walesa odigrala je na visokoj razini.

"Osjećam se odlično i drago mi je što sam se vratila u reprezentaciju nakon što sam propustila četiri utakmice. Sad je sve u redu i spremna sam za utakmicu. Očekivanja su sigurno velika, bit će teška utakmica jer obje ekipe se bore za svoju poziciju, ali mi smo prvu utakmicu pobijedili. Očekujemo ponovno pobjedu, mislimo da to možemo i dat ćemo svoj maksimum da zadržimo našu poziciju u skupini i imamo što bolji ždrijeb u nastavku", poručila je Dulčić.

U petak 19. srpnja slijedi ždrijeb za play-off kvalifikacija koje se igraju u listopadu. test

AUTOR: HNS.family

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!