Nogomet

Od švicarske reprezentacije oprostio se njen najbolji strijelac na velikim natjecanjima

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 15.07.2024.
Od švicarske reprezentacije oprostio se njen najbolji strijelac na velikim natjecanjima
Foto: EPA

Bivši krilni igrač Bayerna i Liverpoola Xherdan Shaqiri objavio je u ponedjeljak svoje povlačenje iz međunarodnog nogometa, nakon 14 godina provedenih u švicarskoj reprezentaciji...

Kako to često i biva, nakon velikih natjecanja igrači pri kraju karijere opraštaju se od svojih reprezentacija. Angel Di Maria odigrao je posljednju utakmicu za Argentinu, Thomas Muller za Njemačku, kao i Toni Kroos koji se umirovio. U hrvatskoj reprezentaciji još nije bilo oproštaja, ali zato se od Švicarske oprostio njen najbolji strijelac na velikim natjecanjima, Xherdan Shaqiri.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Shaqiri je odigrao 125 utakmica za Švicarsku i postigao 32 gola. On je jedini švicarski igrač koji je nastupio na sedam velikih turnira, a čak na šest uzastopnih zabijao je golove, njih deset. Kada bi ofenzivni veznjak postigao pogodak to je bila garancija da Švicarci prolaze skupinu, a to je ponovio i na Euru u Njemačkoj gdje je svojim golom donio bod protiv Škotske.

"Sedam turnira, mnogo golova, 14 godina sa švicarskom reprezentacijom i nezaboravni trenuci. Vrijeme je da se oprostim od reprezentacije. Sjećanja ostaju i zato vam od sveg srca hvala", napisao je Shaqiri u emotivnoj poruci na društvenim mrežama.

Shaqiri će u listopadu napuniti tek 33 godine, ali odlaskom u MLS gdje nastupa za Chicago Fire oprostio se od “ozbiljnog“ nogometa i prepustit će svoje mjesto mlađima.

Rođeni Kosovar imao je i impresivnu klupsku karijeru u kojoj je nosio dresove Basela, Bayerna, Intera, Stoke Cityja, Liverpoola i Lyona. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada108jučer u 20:12
    a je impresivan u p....u m.....u, 169cm, puna usta, prosjecna misicna masa, barem zna igrat nogomet...dakle klasicni Jugosloven ;-)
    narada108