Tenis

Rafael Nadal u paru s devetim igračem svijeta uvjerljivo prošao prvo kolo Bastada

Mario Borko • ponedjeljak, 15.07.2024.
Rafael Nadal u paru s devetim igračem svijeta uvjerljivo prošao prvo kolo Bastada
Foto: EPA

Rafael Nadal vratio se na teniske terene. Španjolac je nakon ispadanja u prvom kolu Roland-Garrosa propustio travnati dio sezone, a formu za Olimpijske igre brusi u švedskom Bastadu gdje nastupa u pojedinačnoj i konkurenciji parova...

U nedjelju su Carlos Alcaraz i Novak Đoković odigrali finale Wimbledona. Španjolac je bio uvjerljiv i drugi puta ponio titulu najboljeg u All England Clubu. S time se po broju naslova na najprestižnijem Grand Slam turniru izjednačio s legendarnim sunarodnjakom Rafaelom Nadalom.

Igraj ATP Bastad SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Kralj zemlje“ je na londonskoj travi bio najbolji 2008. i 2010., a ove godine nije nastupio. 38-godišnjak se tek vraća od ozljede, posljednje dvije godine je nastupao vrlo malo, a formu tempira za Olimpijske igre u Parizu. Olimpijski turnir igra se na terenima Roland-Garrosa na kojima je Nadal 14 puta bio osvajač.

Daleko od svijetla svjetske pozornice Nadal formu brusi u švedskom Bastadu gdje nastupa u pojedinačnoj i konkurenciji parova. Španjolac igra u paru s Norvežaninom, devetim igračem svijeta, Casperom Ruudom. U prvom kolu dvojac, koji nastupa zahvaljujući pozivnici, je s lakoćom izbacio druge nositelje Guida Andreozzija i Miguela Angela Reyesa-Varelu.

Za samo sat i deset minuta igre, Nadal i Ruud su slavili sa 6:1, 6:4. U prvom setu su bili uvjerljivi i s dva oduzeta servisa dopustili protivnicima samo jedan osvojeni gem. U drugom se meč malo zakomplicirao, argentinsko-meksička kombinacija vratila je break zaostatka u koji je upala na samom startu, ali već u idućem gemu je ponovno pokleknula i tako izgubila meč.

Nadal i Ruud nastupaju i u pojedinačnoj konkurenciji. Španjolac će u utorak igrati protiv domaćeg predstavnika Lea Borga, a Norvežanin je postavljen za drugog nositelja i tek će se u idućem kolu uključiti u turnir. test

Bastad parovi, prvo kolo:
Nadal/Ruud (Španjolska/Norveška) – Andreozzi/Reyes-Varela (Argentina/Meksiko, 2) 6:1, 6:4

FOTO: EPA/ADAM IHSE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!