Tenis

Ajduković kroz kvalifikacije izborio glavni turnir u Bastadu

Mario Borko • ponedjeljak, 15.07.2024.
Ajduković kroz kvalifikacije izborio glavni turnir u Bastadu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Duje Ajduković nastavlja s dobrom formom koju je prošli tjedan pokazao na Challenger u Braunschweigu. U ponedjeljak je u švedskom Bastadu pobijedio Španjolca Mora Canasa i tako izborio glavni turnir...

Teniska sezona se vrlo brzo s trave preselila na zemlju, a glavna atrakcija na turniru u Bastadu je nastup Rafaela Nadala u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. U ponedjeljak se Španjolcu u ždrijebu glavnog turnira pridružio i Duje Ajduković.

Igraj ATP Bastad SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač u dva je seta sa 7:6 (4), 6;3 bio bolji od Španjolca Alejandra Mora Canasa. Meč je bio vrlo izjednačen, potrajao je sat i 47 minuta, ali na kraju je Ajduković izašao kao pobjednik.

U prvom setu imao je vodstvo od 4:2, ali Španjolac je vratio izgubljeni servis i odvukao Ajdukovića u tie break. Tamo je hrvatski tenisač bio osjetno bolji i sa 7:6 (4) osvojio prvi set.

U drugom je odmah na startu spasio dvije break prilike, kasnije uspješno iskoristio jednu od svoje dvije i poveo s 4:1. Mogao je Ajduković i ranije na servisu Mora Canasa doći do pobjede, ali je propustio meč loptu. No, to ga nije omelo i rutinski je na svom početnom udarcu sa 6:3 osvojio drugi set i zaključio meč.

Ajduković će tako prvi puta nakon travnja i Barcelone nastupiti na glavnom turniru iz ATP serije. Velika je to stvar za 23-godišnjaka koji je trenutno 130. tenisač svijeta. test

ATP Bastad, kvalifikacije:
Duje Ajduković (Hrvatska) – Alejandro Moro Canas (Španjolska) 7:6 (4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!