Nogomet

Manchester United na startu priprema poražen od 11. momčadi norveškog prvenstva

Mario Borko • ponedjeljak, 15.07.2024.
Manchester United na startu priprema poražen od 11. momčadi norveškog prvenstva
Foto: EPA

Engleski velikan Manchester United priprema se za novu sezonu koju će 10. kolovoza otvoriti borbom za trofej Community Shielda protiv gradskog rivala Manchester Cityja. Crveni vragovi prvu su provjeru imali protiv Rosenborga, a Norvežani su iznenađujuće stigli do pobjede...

Engleska je u nedjelju izgubila drugo uzastopno finale Eura. Ovoga puta se u Berlinu ispriječila Španjolska, a dvojica Manchester Uniteda, Luke Shaw i Kobbie Mainoo, igrao je od prve minute. S druge strane njihovi suigrači krenuli su s pripremama za novu sezonu, a prvu su provjeru imali u Norveškoj kod Rosenborga.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tamošnje prvenstvo u punom je jeku, a Rosenborg se nalazi tek na 11. mjestu i bliži je borbi za ostanak nego vrhu tablice. Ipak, Norvežanima je utakmica protiv Crvenih vragova poslužila kao dobar test te mogućnost da momčad stekne toliko potrebno samopouzdanje.

Upravo to se i dogodilo. United je tek krenuo s pripremama, nedostajala mu je većina standardnih igrača, ali svejedno si nije želio dozvoliti poraz. Ipak, uporni Norvežani bili su puno bolja momčad i na kraju su zasluženo slavili s 1:0.

Ekipu Erika ten Haga spašavao je vratar Radek Vitek koji je skupio sedam obrana, čak šest unutar 16 metara. No, mladi Čeh je bio nemoćan u 93. minuti kad je Noah Jean Holm nespretno blokirao udarac svog suigrača, a lopta mu se odbila u čistu priliku koju nije propustio realizirati.

Za United su od standardnih prvotimaca nastupili Marcus Rashford, Jonny Evans, Mason Mount, Aaron Wan-Bissaka i Casemiro koji je bio kapetan.

I jedan i drugi trener napravili su velik broj izmjena u nastavku, a čini se da Rosenborg ima veću širinu. Norvežani za šest dana nastavljaju s prvenstvom kad im u goste dolazi Lillestrom.

Manchester United će popravak dojma tražiti u subotu. U Edinburghu u Škotskoj igra prijateljsku utakmicu protiv Glasgow Rangersa. Crveni vragovi nakon toga putuju na američku turneju, a sa sezonom kreću 10. kolovoza kad protiv gradskog rivala Manchester Cityja igraju finale Community Shielda.

Prijateljska utakmica:
Rosenborg – Manchester United 1:0

FOTO: EPA/Ole Martin Wold

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!