Nogomet

Prvak Crne Gore u šestom pokušaju traži svoju prvu pobjedu u Europi

Mario Borko • utorak, 16.07.2024.
Prvak Crne Gore u šestom pokušaju traži svoju prvu pobjedu u Europi
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

FK Dečić Tuzi prošle je sezone premijerno osvojio prvenstvo Crne Gore, a svoj put u kvalifikacijama za Ligu prvaka započeo je teškim porazom od velškog prvaka The New Saintsa...

Utorak je rezerviran za uzvratne utakmice prvog pretkola Lige prvaka. Polovica susreta je već praktički riješena prošlog tjedna i uzvrati su samo formalnost, a polovica će biti vrlo uzbudljiva. Crnogorski prvak FK Dečić Tuzi spada u prvu kategoriju i trebat će pravo malo čudo kako bi nadoknadio zaostatak od 3:0 iz prve utakmice protiv velškog prvaka The New Saintsa.

Igraj na Dečić Tuzi – The New Saints na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dečić je nakon nekoliko neuspješnih pokušaja napokon uspio osvojiti premijerni naslov prvaka Crne Gore. Klub je prije dvije i tri sezone nastupao kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ali je ispadao odmah na startu. Kosovska Drita i bjeloruski Dinamo Minsk su se ispriječili, a Dečić će ove sezone imati još najmanje tri prilike da ostvari prvu pobjedu u Europi.

Do sad u pet utakmica ima četiri poraza i jedan remi. Prva utakmica protiv TNS-a bila je katastrofa za Crnogorce. Nade u njihovu pobjedu rasplinule su se već u prvom dijelu kad je zaostatak bio 3:0. Velšani su nakon toga malo usporili i Dečić je do kraja susreta uspio zadržati čistu mrežu.

The New Saints najuspješniji je velški klub sa 16 naslova prvaka. Ima dugogodišnje iskustvo nastupanja u Europi, ali nikada nije prošao dalje od trećeg pretkola. Sada mu se smiješi ta mogućnost jer će mu prolazak prvog pretkola Lige prvaka osigurati još šest europskih utakmica i play-off Konferencijske lige.

Velšana se sjećaju i navijači Rijeke koja ih je u drugom pretkolu Lige prvaka u sezoni 2017./18. pobijedila s ukupnim rezultatom 7:1. TNS vrlo rijetko pobjeđuje na europskim gostovanjima i Crnogorci nisu bez šansi. Prije dvije sezone su protiv Viktorije Plzen imali dva gola prednosti za uzvrat, ali su ispali nakon produžetka.

Mjesto, vrijeme

Podgorica, Stadion Tuško polje, 21:00

Sudac: Atilla Karaoglan

Zadnji susret

Prije tjedan dana u Oswestryju je završilo 3:0 za TNS. Dvostruki strijelac bio je Brad Young, a treći pogodak i to već u 38. minuti susreta postigao je Daniel Davies.

Prognoza

TNS je relativno veliki favorit i u uzvratu, ali Crnogorci bi mogli iznenaditi i izvući barijem neriješeno. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!