Nogomet

Sedmerostruki prvak Brazila preko povratnika u ligu želi pobjeći iz zone ispadanja

Mario Borko • utorak, 16.07.2024.
Sedmerostruki prvak Brazila preko povratnika u ligu želi pobjeći iz zone ispadanja

Corinthians je sedam puta bio prvak Brazila. Trenutno se nalazi u teškoj situaciji i prijeti mu novo ispadanje nakon 2007. godine. U noći s utorka na srijedu gostuje kod Criciúme koji je nakon deset godina ponovno u društvo prvoligaša i na dobrom je putu da taj status i zadrži...

Brazilska Serie A bliži se svojoj polovici. U noći s utorka na srijedu Corinthians i Criciúma igraju međusobnu utakmicu u sklopu 17. kola. Ovi klubovi nisu igrali jedan protiv drugog već deset godina, a od posljednje pobjede Criciúme prošlo je više od dvadeset.

Igraj na Corinthians – Criciúma na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Corinthians je sedam puta bio prvak Brazila, a posljednji naslov je osvojio 2017. godine. Klub iz Sao Paula trenutno se nalazi na 17. mjestu i u zoni je ispadanja. 16. Vitoria bježi mu tri, a 15. Cuiabá čak pet bodova. Sve to djeluje dostižno, ali utakmice poput ove današnje moraju se pobjeđivati.

Time do Povo izgubio je pet od zadnjih deset utakmica, a pobijedio je samo jednom. Prije dva kola je u posljednjim sekundama stigao do 3:2 slavlja protiv Vitorije. Nakon toga doživio je dva vrlo teška poraza u gostima kod Cruzeira (3:0) i Vasca (2:0). Sada se vraća na domaći teren i protiv povratnika u ligu mora doći do bodova.

Klub je nedavno otpustio Antonija Oliveiru, a momčad trenutno vodi Raphael Laruccia koji je iz juniorskog pogona uskočio na mjesto trenera glavne momčadi. Corinthians ima jedan od najneefikasnijih napada u ligi sa samo 12 golova u 16 utakmica. Nitko od igrača nije zabio više od dva gola. Četvorica su postigla dva i četvorica po jedan pogodak.

Criciúmi je najveći uspjeh u povijesti kluba osvajanje brazilskog kupa 1991. godine. Klub se većinom natječe u Serie B, a prošle sezone je kao trećeplasirani u tom rangu izborio promociju. Trenutno je 14. u prvenstvu sa 17 osvojenih bodova i djeluje relativno stabilno.

Forma nije pretjerano dobar. Četiri poraza i tri pobjede u posljednjih deset utakmica najbolje prezentiraju prosjek u kojem se Criciúma nalazi. Claudio Tencati već je gotovo tri godine u klubu i ima odličan status s obzirom na to da ga je vratio u Serie A.

Criciúmi je prošle sezone pristupio bivši talijanski reprezentativac Eder i pomogao izboriti ulazak u viši rang. Za Serie A klub se pojačao dovođenjem 35-godišnjeg Yannicka Bolasieja koji je najdublji trag ostavio u Crystal Palace iz kojeg je za oko 30 milijuna eura prodan u Everton.

Najbolji strijelac Criciúme je Matheusinho s pet golova, a od spomenutog dvojca samo se Bolasie upisao u strijelce i to dva puta.

Mjesto, vrijeme

Sao Paulo, Neo Qumica Arena, 2:00

Sudac: Jonathan Benkenstein Pinheiro

Zadnji susret

U posljednjem susretu ovih dviju momčadi, igranom u prosincu 2014., bolji je bio Corinthians s 2:1. Criciúma je svoju posljednju pobjedu ostvarila u rujnu 2003. godine.

Prognoza

Nijedna momčad nije u najboljoj formi, ali Corinthians igra kod kuće i jednostavno mora pobijediti. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!