Nogomet

Varteks krenuo s pripremama, Besek ih poveo na prvi trening

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 16.07.2024.
Varteks krenuo s pripremama, Besek ih poveo na prvi trening

Nogometaši Varteksa započeli su s pripremama za novu natjecateljsku sezonu koja kreće početkom kolovoza utakmicom Županijskog kupa. Momčad je u prvi trening poveo novi trener Dražen Besek...

Nogometaši Varteksa u ponedjeljak su održali prvu prozivku i započeli pripreme za novu sezonu, u kojoj će ih voditi ugledni trener Dražen Besek.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Besekov dolazak izazvao je veliku pažnju javnosti, a u klubu ističu da je Besekov dolazak veliki korak za klub, no sada treba prionuti poslu. Prvi korak u novoj sezoni jest bila 'prozivka' igrača, a igračima se prije prvog treninga obratio i predsjednik kluba Siniša Fučkar.

"Ciljevi pred sezonu ne odstupaju od lanjskih, možemo reći da smo tu bili polovični. U Županijskom kupu, imamo i dalje velike planove, tu moramo uvijek biti u finalu ili osvojiti. Tu je naravno i nacionalni kup, za koji znate da nas pobjeda u pretkolu vodi na ogled s prvoligašem, što je nagrada i nama i vama za sav trud. Što se tiče prvenstva, ganjamo opet ono za što smo se borili, a to je ulazak u viši rang. Dobili smo licencu lani, ali rezultatski nažalost nismo izborili plasman u ligu više, nadam se da ove godine možemo. Nadam se da nastupanje u Varteksu i kod vas predstavlja određeni ponos, kao što i nama taj klub znači. To je ujedno odgovornost te se nadam da nećemo razočarati. Sve je na vama, a na nama je da se potrudimo osigurati vam najbolje moguće uvjete za rad", istaknuo je.

Novi trener Dražen Besek garancija je vrhunskog trenerskog znanja i iskustva, a i on se obratio igračima.

"Prije svega ja bih vas lijepo pozdravio, drago mi je da mogu sudjelovati u ovom projektu. Morate znati da sam došao ovdje da ne tražim vaše greške, nego da vam pomognem da budete bolji igrači, ali i bolji ljudi, i da kao grupa napravimo nešto na ponos svih nas", kazao je Besek te nastavio.

"Vi imate priliku, u sportu kojim se vi bavite, bez obzira kakav on bio, na kojem nivou. Ovo je amaterska razina, ali ja ne znam raditi amaterski. Ja ću vam pokušati pomoći da sve svoje kapacitete koje imate negdje skrivene, negdje sa strane aktivirate, i da skrenete pozornost na sebe. Ja vam samo mogu pomoći da napredujete, a napredovati se može isključivo radom. Uvijek krećem od sebe, ako sam spreman se žrtvovati za nekakav cilj, onda nema prepreke niti za vas. Ako ima prepreka, onda ću ih pokušati s ekipom riješiti", poručio je Besek igračima te ih poveo na prvi trening, po paklenim vremenskim uvjetima.

Unatoč tome, u sportskom centru Varteksa na Hrašćici se okupilo podosta navijača Varteksa, zaljubljenika u sport, koji su došli pozdraviti novog trenera i upoznati se s novim igračima u igračkom kadru. Prinove su zasad: Dino Kovačec, Ivan Ptiček te dvojica bivših juniora Varaždina, Filip Hrženjak i Vito Crleni.

Pripreme su započeli sljedeći igrači - vratari Banfić i Vaupotić, potom Lukačić, Ptiček, Jakupak, Anđelković, kao braniči, vezni igrači Matova, Kukec, Renan, Kovačec, Milašinović, Fijačko, Hrastić te napadači Glavica, Kanceljak, Havojić, Hrženjak i Crleni.

Iz škole nogometa, treninzima će biti priključeni juniori Popović i Plavec, a bit će tu na početku i kadeti Bubnjarić, Šlibar i Suhadolčan, da osjete kako je trenirati s prvom ekipom.

Na prvom treningu bio je i iskusni branič Matija Katanec, bivši igrač Varaždina, koji ima iza sebe respektabilnu karijeru, a igrao je i u Mađarskoj, Rumunjskoj, Italiji. Katanec će trenirati do eventualnog prolaska angažmana, a njegovo prisustvo bit će zasigurno od pomoći mladim igračima Varteksa.

Dogovorene su i trening utakmice, protiv Drave Ptuj, već ove subote na Slobodi, potom u Beltincima (27.07.), također protiv slovenskog drugoligaša, a onda opet na domaćem terenu, 3. kolovoza protiv juniora Maribora te 7. kolovoza u Krškom.

Službeni dio natjecanja počinje već 10. kolovoza, prvim kolom Županijskog kupa, a prvenstvo u 3. NL Sjever počinje 17. kolovoza. test

Tekst i foto: NK Varteks

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!