Nogomet

Ukrajinke pobjedom protiv Hrvatske skočile na drugo mjesto

Petar Jenjić • utorak, 16.07.2024.
Ukrajinke pobjedom protiv Hrvatske skočile na drugo mjesto
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Poraz u posljednjem kolu kvalifikacija Europskog prvenstva Lige B upisale su hrvatske nogometašice. One su izgubile na gostovanju kod Ukrajine u Sjevernoj Makedoniji...

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija gostovala je kod Ukrajine u Skoplju, u sklopu posljednjeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo Lige B, i upisala poraz rezultatom 2:0.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Wales je pobjedom protiv Kosova potvrdio prvu poziciju, a Ukrajinke ovim slavljem preskočile naše nogometašice na drugom mjestu. Izabranice Nenada Gračana s trećeg će mjesta u sljedeći krug kvalifikacija, ali će samim time dobiti i jako teškog suparnika.

Pritisak ukrajinskih nogometašica isplatio se nakon nešto više od pola sata igre po vrućem makedonskom terenu. Centrirala je Veronika Andruhiv, a loptu glavom iz blizine skrenula Katerina Korsun.

Samo četiri minute kasnije Ukrajinke su podebljale prednost, Jana Kalinina upisala je asistenciju, odigrala za Korsun koja šalje loptu iza Doris Bačić i tako se ponovno upisuje u strijelkinje.

U drugom se poluvremenu rezultat više nije mijenjao. Domaće igračice sačuvale su stečenu prednost i upisale vrijedne bodove. test

Kvalifikacije za Euro:
Ukrajina - Hrvatska 2:0

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!