Nogomet

Gruzijci se nadaju preokretu protiv bugarskog prvaka, sude hrvatski suci

Petar Jenjić • srijeda, 17.07.2024.
Gruzijci se nadaju preokretu protiv bugarskog prvaka, sude hrvatski suci
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Gruzijski Dinamo Batumi pokušat će nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice protiv Ludogoreca, u sklopu prvog pretkola Lige prvaka. Dvoboj će suditi hrvatski suci...

Danas se nastavljaju uzvratni susreti prvog pretkola Lige prvaka, a jedan od njih igra se u Batumiju gdje će tamošnji Dinamo ugostiti bugarski Ludogorec. Dvoboj počinje u 19 sati, a sudit će ga hrvatski suci. Dario Bel glavni je sudac, pomoćnici su Goran Pataki i Marjan Tomas, četvrti sudac Patrik Kolarić, a u VAR sobi Fran Jović i Mario Zebec.

Igraj na Dinamo Batumi - Ludogorec Razgrad na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ludogorec je iskoristio domaći teren u prvoj utakmici i došao do pobjede od 3:1. Nakon prvog poluvremena vodio je golovima Bernarda Tekpeteyja i Ricka iz 13. odnosno 24. minute. Gosti su smanjili zaostatak preko Vladimera Mamučašvilija u 62., dok je barem nešto mirniji uzvrat Bugarima donio Aslak Fonn Witry pogotkom deset minuta kasnije.

Pobjedničkoj ekipi to je ujedno bila i prva natjecateljska utakmica ove sezone nakon što je uspješno odradila pripremni period i samo se nadovezala kada je to bilo itekako potrebno. U četiri prijateljska dvoboja upisala je sve četiri pobjede uz samo jedan primljen pogodak.

Prvo je slavio protiv slovenskog Primorja s 5:0, nakon toga minimalno protiv Slovan Bratislave (1:0), da bi švicarski St. Gallen svladao rezultatom 2:0. Jedini primljeni pogodak stigao je na dvoboju protiv Universitatea Craiove, ali nije im teško pao, s obzirom na to da je zabio četiri.

S druge strane, Dinamo Batumi je uoči europskih izazova igrao nacionalni superkup gdje je prvo nakon slabijeg izvođenja penala ispao od Torpedo Kutaisija, da bi u dvoboju za treće mjesto bio bolji od Iberije 1999. Završilo je 3:2.

Gruzijsko prvenstvo nastavlja se tek početkom kolovoza pa se tako dvostruki gruzijski prvak mogao isključivo pripremati za večerašnji dvoboj. Međutim, teško je za očekivati preokret, posebno kada uzmemo u obzir bogato iskustvo Ludogoreca zadnjih godina u europskim natjecanjima.

Ako Ludogorec prođe dalje, u drugom pretkolu čekat će ga još jedan Dinamo, onaj iz Minska, koji je izbacio iz natjecanja armenski Pjunik.

Što su rekli

Georgi Dermendžijev, trener Ludogoreca: "Imamo dovoljno informacija o protivniku, mislim da smo dobro pripremljeni. Bit će jako teška utakmica i morat ćemo biti 100 posto koncentrirani. Dinamo je dobra momčad koja zna kontrolirati loptu i mislim da će dati sve od sebe kako bi preokrenuli zaostatak. Imat će i veliku podršku s tribina i nama će sigurno biti drugačije nego je bilo u Razgradu."

Mjesto, vrijeme, suci

Batumi stadion, Batumi, 19:00

Suci: Dario Bel, Goran Pataki, Marjan Tomas; 4. sudac: Patrik Kolarić; VAR: Fran Jović, Mario Zebec

Zadnji susret

Ludogorec je kao domaćin slavio rezultatom 3:1 i tako napravio velik korak prema sljedećoj rundi.

Prognoza

Bugarska momčad trebala bi večeras sačuvati prednost iz prvog dvoboja i izboriti sljedeću fazu natjecanja. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!