Nogomet

Petar Musa u teksaškom derbiju traži nastavak golgeterskog niza

Petar Jenjić • srijeda, 17.07.2024.
Petar Musa u teksaškom derbiju traži nastavak golgeterskog niza
Foto: Miroslav Lelas/HINA

Nogometaši Dallasa večeras će biti domaćini Austinu u teksaškom derbiju u MLS-u. Hrvatski napadač Petar Musa pokušat će nastaviti s golgeterskim nizom i u večerašnjem dvoboju, nakon što je zabio osam golova u zadnjih sedam dvoboja u svim natjecanjima...

Večeras je pred nama bogata večer u američkom MLS-u, a dvoboj dva susjeda na ljestvici odigrat će se na Toyota stadionu u Fresnu gdje će u teksaškom derbiju Dallas biti domaćin Austinu. Utakmica se igra u noći sa srijede na četvrtak u 02:30 po hrvatskom vremenu, a dvoboj će suditi Armando Villarreal.

Igraj na Dallas FC - Austin FC na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dallas je trenutno na 11. mjestu Zapadne konferencije s 26 bodova iz 23 utakmice, a posljednju pobjedu upisao je prije samo tri dana kada je na domaćem terenu slavio protiv LA Galaxyja rezultatom 2:0. Prvo je u 28. minuti zabio Petar Musa, a pobjedu je potvrdio Logan Farrington u 55. minuti.

Musa je sada na učinku od osam pogodaka u zadnjih sedam utakmica u svim natjecanjima, a u tom periodu njegova je momčad upisala tri pobjede. Osim Portland Timbersa (3:2, slavila je i protiv Minnesote (5:3) kada je Musa postigao hat-trick. Hrvatski nogometaš nakon toga je zabijao i u porazu od Seattle Soundersa, ali i dva uzastopna poraza od Sporting Kansas Cityja - jedan u MLS-u, jedan u US Open Cupu.

S druge strane, Austin je na desetom mjestu Zapadne konferencije s okruglih 30 bodova iz 23 odigrane utakmice. Nešto bolji bio mu je početak sezone, dok su pobjede u posljednja dva mjeseca zaista rijetke. Naime, slavio je u samo dva navrata.

23. lipnja slavio je u gostima kod Minnesote s 0:1, a dva tjedna kasnije i na domaćem terenu protiv New York Cityja s 2:1. Između ta dva susreta poražen je kod Sporting Kansas Cityja (2:0), a prije tri dana na domaćem terenu izgubio je od Seattle Soundersa s minimalnih 0:1.

Dallas ima problema s ozlijeđenim igračima, a večeras u kadru ne bi trebalo biti: Liama Frasera, Geovanea Jesusa, Patricksona Delgada, Alana Velasca, Jesusa Ferreire i Paxtona Pomykala. Gostujuća momčad neće imati na raspolaganju Brendana Hines-Ikea zbog crvenog kartona i umjesto njega će vrlo vjerojatno u postavu Leo Vaisanen.

Ove dvije momčadi međusobno su odigrale 11 službenih utakmica od 2021. godine. Dallas je slavio u šest utakmica, tri utakmice dobio je Austin, dok su dvije završile neriješeno.

Mjesto, vrijeme, suci

Toyota Stadium, Frisco, 02:30 po hrvatskom vremenu

Sudac: Armando Villarreal

Nedostaju

Dallas: Velasco, Ferreira, Pomykal, Fraser, Jesus, Delgado (ozljede)

Austin: Hines-Ike (crveni karton)

Zadnji susret

Polovicom svibnja ove godine Dallas je bio domaćin i upisao je pobjedu rezultatom 2:1.

Prognoza

Dallas igra toplo-hladno ove sezone pa nešto slično očekujemo i u ovom dvoboju. Ipak, trebao bi doći barem do minimalne pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!