Nogomet

Bivši najbolji strijelac Bundeslige i Premier lige odlazi u Saudijsku Arabiju

Mario Borko • srijeda, 17.07.2024.
Bivši najbolji strijelac Bundeslige i Premier lige odlazi u Saudijsku Arabiju
Foto: FaH

Pierre-Emerick Aubameyang, 35-godišnji nogometaš iz Gabona, napustio je Marseille nakon samo jedne sezone te će, gotovo sigurno, karijeru nastaviti u Al Qadsiahu, klubu iz Saudijske Arabije...

Sprema se još jedan u nizu odlazaka vrhunskih nogometaša na zalasku karijere u Saudijsku Arabiju. Pierre-Emerick Aubameyang prošle je sezone u dresu Marseillea proživio drugu mladost, ali zov Saudijskih milijuna primorao ga je na odlazak s juga Francuske dvije godine prije isteka ugovora.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

35-godišnji napadač bi karijeru trebao nastaviti u Al Qadsiahu. Klub je tek ove sezone izborio ulazak u saudijsku Premier ligu, a nedavno mu je pristupio europski prvak sa Španjolskom i Real Madridom, Nacho Fernandez.

Aubameyang je najavio odlazak putem društvenih mreža nakon što je prošle sezone bio prvi strijelac Marseille s ukupno 30 postignutih pogodaka u svim natjecanjima. U Ligue 1 je postigao 17 golova tijekom 34 nastupa te je bio četvrti strijelac francuskog prvenstva.

Time se nastavlja nizanje klubova u kojima je Gabonac igrao tijekom karijere koju je započeo u Milanu, ali ga je napustio bez da je odigrao i jednu utakmicu u prvoj momčadi.

Nakon toga se vratio u rodnu Francusku u kojoj je igrao za Dijonu, Lilleu, Monacu i St. Etienneu, a najveći trag ostavio je igrajući za dortmundsku Borussiju i Arsenal. U ta dva kluba bio je na vrhuncu karijere. Potom je još igrao za Barcelonu, Chelsea i Marseille. Za reprezentaciju Gabona je odigrao 77 utakmica i postigao je 31 pogodak.

2015. je proglašen za najboljeg afričkog igrača, u sezoni 2016./17. bio je najbolji strijelac Bundeslige s 31 golom, a 2018./19. do te je laskave titule stigao i u Premire ligi.

Aubameyanga bi u Marseilleu trebao zamijeniti Mason Greendwood koji dolazi iz Manchester Uniteda za koji nije nastupio nakon optužbi za obiteljsko nasilje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!