Nogomet

Musa iz ponovljenog penala stigao do devetog pogotka u posljednjih osam utakmica

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2024.
Musa iz ponovljenog penala stigao do devetog pogotka u posljednjih osam utakmica
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatski napadač Petar Musa nastavio je sjajan golgeterski niz u dresu Dallasa. Musa je bio strijelac i u pobjedi 3:1 protiv Austina što mu je čak deveti pogodak u posljednjih osam utakmica...

Dallas se bori za ulazak u MLS doigravanje, a važan adut u toj utrci je Petar Musa. Musa je zabio i noćas, Dallas je slavio s 3:1 protiv izravnog konkurenta u borbi za doigravanje Austina.

Igraj na utakmice MLS-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Musi je ovo 13. ovosezonski MLS pogodak te je na podjeli četvrtog mjesta na ljestvici strijelaca s Cuchom Hernandezom iz Columbus Crewa. U posljednjih osam utakmica postigao je devet pogodaka, samo jednom u tom razdoblju nije bio među strijelcima i to u porazu 1:0 od Cincinnatija.

Protiv Austina Dallas je poveo već u desetoj minuti pogotkom Paula Arriole, međutim šest minuta kasnije gosti su izjednačili preko Gyasija Zardesa.

U 51. minuti Musa je lijepo prevario Wolffa koji je igrao rukom u 16 metara i dosuđen je kazneni udarac. Prvi Musin pokušaj vratar Stuver odbio je u gredu, ali oglasio se VAR, vratar je s obje noge bio ispred gol linije i udarac je ponovljen.

Musa je nakon pogotka tijekom slavlje provocirao Cascantea za što je dobio žuti karton, kasnije je nastalo naguravanje nakon kojeg je Driussi isključen.

S igračem manje Austin nije uspio doći do novog poravnanja, već je Marco Farfan povisio na konačnih 3:1.

Musa je na terenu proveo do 63. minute kada ga je zamijenio Carl Sainte, a zbog kartona će propustiti sljedeću utakmicu protiv New Englanda. test

MLS:
Dallas - Austin 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!