Nogomet

Budućnost traži preokret protiv debitanta s Kosova

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2024.
Budućnost traži preokret protiv debitanta s Kosova

Podgorička Budućnost i Malisheva s Kosova odlučit će o putniku u drugo pretkolo Konferencijske lige. Kosovari donose u Podgoricu malu prednost 1:0...

Crnogorski klupski nogomet je u velikoj krizi što najbolje pokazuju rezultati crnogorskih klubova u europskim natjecanjima. Niti ove sezone situacija nije puno bolja, Dečić je u Ligi prvaka glatko ispao od velškog TNS-a, Budućnost je u Konferencijskoj ligi poražena u prvom susretu protiv Malisheve s 1:0, jedino je Mornar u prvom susretu kod kuće slavio protiv Dinama iz Tbilisija s 2:1.

Igraj na Budućnost - Malisheva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Budućnost je povijesno najugledniji crnogorski klub, ali i ona je posljednjih godina bilježila dosta loše rezultate. U posljednjih pet godina najveća pobjeda upisana je protiv Astane s 1:0 kada je u pandemijsko vrijeme igrana samo jedna utakmica i Podgoričani tako došli do trećeg pretkola Europske lige gdje je bolje bilo Sarajevo.

Tri momčadi prošle sezone u crnogorskom prvenstvu su značajno odmaknule ostalima i upravo te tri momčadi prošle su u Europu. Budućnost je završila na trećem mjestu, ali za utjehu je osvojila Kup slaveći u finalnom dvoboju protiv Jezera.

Ždrijeb joj je na početku puta u kvalifikacijama Konferencijske lige donio kosovskog predstavnika Malishevu, a prvi dvoboj pripao je Kosovarima s 1:0. Bio je to vrlo tvrd dvoboj s malo prilika, a jednu od rijetkih domaćin je iskoristio.

Malishevu će biti puno teže u Podgorici gdje ga očekuje i veći broj navijača nego što je to bio slučaj u prvom susretu u Podujevu gdje su tribine bile uglavnom prazne.

Malisheva ove sezone prvi put u svojoj povijesti igra u europskim natjecanjima. Debi je bio vrlo dobar i ima veliku priliku već u prvom nastupu doći do prolaza.

Što su rekli

Ivan Brnović, trener Budućnosti: "Europske utakmice su najvažnije, Podgorica i Budućnost žive za takve noći. Zato i pozivam navijače da ispune tribine, da ih čujemo i sa zapada i s istoka, da nas njihov huk nosi do pobjede i prolaska dalje. Vidjet ćete drugačiju Budućnost, ofenzivniju, agresivniju, bolju u odnosu na prvi meč. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, vjerujem i dalje da smo barem za 10-20 posto kvalitetnija ekipa od protivnika i nema razloga da ne razmišljamo pozitivno i optimistički. Raduje me da sam to spoznao i u razgovoru s igračima."

Mjesto, vrijeme, sudac

Podgorica, Gradski stadion, 21:00

Sudac: Mihaly Kapraly (Mađarska)

Prošli dvoboj

U prvom susretu igranom u Podujevu, Malisheva je slavila s 1:0. Jedini pogodak postigao je u 67. minuti Etnik Brruti, mladi reprezentativac Kosova.

Prognoza

Budućnost ima više iskustva igranja europskih utakmica i očekuje se da će na svom travnjaku ipak bolje odigrati. Ostaje za vidjeti kako će izgledati gosti koji su i dalje nepoznanica. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!