Nogomet

Aubameyang proradio u Marseilleu, a sljedeće sezone tražit će pogotke u Saudijskoj Arabiji

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 18.07.2024.
Aubameyang proradio u Marseilleu, a sljedeće sezone tražit će pogotke u Saudijskoj Arabiji
Foto: EPA

Gabonski 35-godišnji nogometaš Pierre-Emerick Aubameyang u četvrtak je i formalno napustio redove francuskog prvoligaša Olympique Marseillea i postao novim članom saudijskog kluba Al-Qadsiah, u kojem će se pridružiti donedavnom kapetanu Real Madrida braniču Nachu Fernandezu, potvrdila su oba kluba.

Čuvajte svoje mreže, crna pantera je ovdje, poručio je putem Instagrama novi Aubameyangov klub, koji je upravo promoviran u elitni razred saudijskog klupskog nogometa, referirajući se na nadimak bivšeg napadača Borussije Dortmund i londonskog Arsenala.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Financijski detalji dvogodišnjeg ugovora nisu objavljeni.

Putem društvene mreže X, Olympique je zahvalio svom sada već bivšem igraču, "uvijek nasmijanom i marljivom", koji je "blistao svojim talentom tijekom sezone 2023./2024.".

Momčad je imala razočaravajuću sezonu, završivši je na osmom mjestu u francuskom prvenstvu, ali je gabonski napadač u svim natjecanjima postigao 30 pogodaka i imao 11 asistencija. Sa deset golova u Europskoj ligi, došao je do ukupnog broja od 34 u tom natjecanju, čime je postao i rekorder, a proglašen je i najboljim igračem.

Aubameyang je u Marseille stigao kao slobodan igrač u ljeto 2023. iz Chelseaja, kao zamjena za Čileanca Alexisa Sancheza, koji se nakon jednogodišnjeg boravka u Olympiqueu vratio u milanski Inter.

Na upražnjenu napadačku poziciju u klubu s Velodromea trebao bi stići engleski napadač Mason Greenwood iz Manchester Uniteda. Njegov dolazak je popraćen kontroverzama, jer je Greenwood od 2022. bio suspendiran zbog optužbe za silovanje i napad na partnericu. Te su optužbe u međuvremenu odbačene. test

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!