Nogomet

Legia u lov na prvi naslov nakon tri sezone kreće protiv momčadi od koje nije izgubila pet godina

Mario Borko • subota, 20.07.2024.
Legia u lov na prvi naslov nakon tri sezone kreće protiv momčadi od koje nije izgubila pet godina
Foto: EPA

Krenulo je poljsko prvenstvo, a danas će u akciju rekorderka po broju naslova Legia Varšava. Posljednje tri godine klub iz glavnog grada nije bio na svojoj razini i sada se želi vratiti na sam vrh. Protivnik će mu u prvom kolu biti Zaglebie Lubin...

Poljska Ekstraklasa krenula je u petak s novom sezonom, a u subotu će od 20:15 u akciji biti Legia Varšava i Zaglebie Lubin. Legionari su do sad 15 puta bili prvaci Poljske, ali na novi naslov čekaju već tri godine. Bakreni do sad imaju dva naslova, zadnji 2007. godine, ali posljednjih nekoliko sezona lutaju oko sredine tablice.

Igraj na Legia Varšava – Zaglebie Lubin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Legia je najveće pojačanje za novu sezonu dovela upravo iz redova današnjeg protivnika. Kacper Chodyna stigao je za 850 tisuća eura i trebao bi biti prva opcija na desnom krilu. Španjolac Sergio Barcia se pridružio iz LaLige 2, a stigla su i trojica Portugalaca Gonçalves, Vinagre i Luquinhas.

Na klupi je od travnja Portugalac Goncalo Feio i ambicije su s obzirom na aktivnost na tržištu poprilično jasne. Legia je odigrala čak sedam pripremnih utakmica u kojima je ostvarila četiri pobjede, dva poraza i jedan remi, a već u četvrtak kreće i s europskim obvezama.

Zaglebie je prošlu sezonu završio na osmom mjestu, a prije početka nove imao je velik broj odlazaka. Od pojačanja ističe se češki napadač Vaclav Sejk koji je stigao na posudbu iz Sparte Prag. Waldemar Fornalik na klupi je Zaglebie već gotovo dvije godini i čeka ga puno posla kako bi klub nastavio rasti.

Dobra je vijest što je najbolji strijelac iz prošle sezone Dawid Kurminowski ostao u Lubinu. Sejk će kroz golove i asistencije morati generirati 17 golova kako bi nadoknadio učinak Chodyna koji je otišao u Legiju.

Zaglebie je odigrao pet pripremnih utakmica. Susreo se s podgoričkom Budućnošću i slovenskom Naftom, a oba je testa uspješno položio.

Mjesto, vrijeme i sudac

Varšava, Stadion Wojska Polskiego Varšava, 20:15

Sudac: Piotr Lasyk (4.17 žutih kartona po utakmici)

Zadnji susret

Legia je u nizu od osam uzastopnih pobjeda. Zaglebie je u međusobnom dvoboju posljednji put slavio prije gotovo pet godina, a zadnji susret je završio 2:1 za Legiju.

Prognoza

Legia je favorit i sve osim njene pobjede bilo bi iznenađenje. test

FOTO: EPA/TIM KEETON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!