Nogomet

Najtrofejniji norveški klub danas je u krizi i traži pobjedu za bijeg od zone ispadanja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.07.2024.
Najtrofejniji norveški klub danas je u krizi i traži pobjedu za bijeg od zone ispadanja
Foto: EPA

U 15. kolu norveškog prvenstva Rosenborg na svom travnjaku igra protiv Lilleströma. Velikan iz Trondheima pamti i bolje dane, a pobjeda u ovom susretu mu je nužna kako bi odmaknuo od zone ispadanja...

Norvežani su dogurali do polovice sezone i danas su na rasporedu susreti 15. kola. U zvučnom dvoboju klubova uspješnije povijesti nego sadašnjosti, u Trondheimu se sastaju Rosenborg i Lilleström.

Igraj na Rosenborg - Lilleström na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rosenborg je daleko najtrofejniji norveški klub, osvojio je čak 26 titula prvaka Norveške, a prvi pratitelj Frederikstad ima tek devet i to posljednju 1961. godine. Međutim Rosenborg nije trenutno na toj šampionskoj razini, više je okupiran time kako odmaknuti od zone ispadanja.

Naime trenutno se nalazi na tek 11. mjestu na ljestvici sa 17 osvojenih bodova pri čemu ima samo tri boda više od Tromsa i Odda koji su u zoni ispadanja i četiri boda više od posljednjeplasiranog Sandefjorda.

Pobjeda u ovom susretu puno bi mu značila i s njom bi se mogao probiti čak u gornju polovicu ljestvice s obzirom da su razmaci dosta mali. Primjerice sedmoplasirani Stromsgodset ima svega dva boda više od Rosenborga.

U toj skupini s dva boda više je i Lilleström koji je u posljednje vrijeme podigao formu i nanizao nekoliko dobrih rezultata. U posljednja četiri kola upisao je pobjede protiv Tromsa s 2:1, KFUM Osla 2:1 i Stromsgodseta s 3:1. Jedini poraz u tom razdoblju upisan je u gostima kod Moldea s 3:0.

S druge strane Rosenborg je u posljednja tri kola upisao jednu pobjedu protiv Odda s 2:1 te dva poraza u gostima kod Vikinga s 4:2 i Sarpsborga 4:1. I ti susreti pokazali su kako je obrana loša i samo su Sarpsborg i Odd primili više pogodaka. Ono što je pomoglo u dizanju atmosfere u momčadi je pobjeda u prijateljskom dvoboju protiv Manchester Uniteda s 1:0.

Što su rekli

Alfred Johannsson, trener Rosenborga: "Pobjeda protiv Manchester Uniteda svakako je poboljšala atmosferu i trebamo taj recept iskoristiti i u ovom susretu. Ono što svakako očekujem je da budemo puno bolji nego što smo bili u posljednjim utakmicama kod kuće."

Mjesto, vrijeme, sudac

Trondheim, Lerkendal Stadion, 19:15

Sudac: Rohi Saggi

Nedostaju

Rosenborg: -

Lilleström: Erling Knudtzon, Lars Ranger (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone Lilleström je upisao obje pobjede protiv Rosenborga. Svladao ga je u gostima s 2:1, a kod kuće je bio bolji s 3:0.

Prognoza

Forma je na strani Lilleströma, ali Rosenborg će pokušati iskoristiti pobjedu protiv Manchester Uniteda za podizanje forme i zamah za ovaj susret. test

FOTO: EPA/Ole Martin Wold

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!