Nogomet

Dalić: 'Kao jedan od lidera svlačionice pokazao je put mlađima, kako se radi i odnosi prema dresu'

Mihaela Bradovski, hns.family • nedjelja, 21.07.2024.
Dalić: 'Kao jedan od lidera svlačionice pokazao je put mlađima, kako se radi i odnosi prema dresu'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, zahvalio je Domagoju Vidi na doprinosu velikim uspjesima hrvatske reprezentacije.

Vida je o svom oproštaju od reprezentativnog dresa obavijestio izbornika Dalića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, a potom je objavio oproštaj od igranja za Vatrene.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Domagoju sam od srca zahvalio na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji, a naravno da njegovu odluku o oproštaju razumijem i poštujem. U ovih šest i pol godina, on je bio integralni dio ove naše priče koje je donijela neviđene i nevjerojatne uspjehe. U Rusiji je bio nezamjenjivi prvotimac, član naše sjajne obrane i s Lovrenom najbolji stoperski par tog Svjetskog prvenstva. No, slobodno mogu reći da je njegov doprinos bio jednako važan i u Kataru, jer je kao jedan od lidera svlačionice pokazao put mlađima - kako se trenira i radi, kako se odnosi prema hrvatskom dresu i kako je reprezentacija iznad svakog pojedinca", izjavio je Dalić o Vidi.

"Pritom je uvijek prvi podignuo ekipu kada je bilo teško, kao što bi prvi i poveo pjesmu i slavlje kada smo se radovali pobjedama. Domagoj je rođeni pobjednik jer je 'fajter' i jer ne uzmiče kada je teško, pa nije slučajno u četiri različite države osvojio naslov prvaka. Bilo mi je veliko zadovoljstvo s njim surađivati i zaista sam mu zahvalan za sve što je tijekom mog mandata dao na terenu i izvan njega. Želim mu i dalje puno uspjeha, sreće i zdravlja, kako profesionalno tako i privatno", zaključio je izbornik Dalić, a prenosi hns.familytest

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!