Nogomet

Nepoznanica na startu: Young Boysi otvaraju sezonu protiv povratnika Siona

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.07.2024.
Nepoznanica na startu: Young Boysi otvaraju sezonu protiv povratnika Siona
Foto: EPA

Švicarci ovog vikenda otvaraju sezonu, a Young Boysi, koji su i ove sezone kandidati za titulu prvaka, kreću na svom stadionu protiv Siona koji se vraća u elitni rang...

Young Boysi nakon ne baš najboljih rezultata u pripremnom razdoblju, u novu sezonu ulaze domaćim susretom protiv Siona. Susreti u pripremama nisu toliko bitni s rezultatske strane, no naravno da bi sastav iz Berna bio zadovoljniji da je isporučio i rezultat.

Igraj na Young Boys - Sion na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada slijedi ono pravo i ovdje je rezultat primaran. Kreće nova sezona, prvo prvenstveno kolo donosi dvoboj protiv Siona, momčadi koja je za razliku od Young Boysa u pripremnom razdoblju imala i neke impresivne pobjede.

Sion je tako održao lekciju Grasshoppersu i svladao ga je s 4:0, a u generalnoj probi za početak sezone bio je bolji i od Yverdona kojeg je s vrlo visokih 4:1 svladao i dao mu razloga za zabrinutost uoči početka sezone.

Jedina dva poraza na pripremama Sion je upisao protiv Brage s 3:1 u susretu igranom 120 minuta te neočekivano protiv drugoligaša Xamaxa koji je proslavio pobjedu 3:0.

Young Boysi su pak upisali tri pobjede, tri poraza i remi. Pobjede su upisali s 2:1 protiv niželigaša Breitenraina, s 4:0 je svladan Xamax te s 1:0 Aarau. Poraze su im nanijeli Thun (2:0), Westerlo (1:0) te Wil (3:1), a jedini remi upisan je 2:2 protiv Krivbasa.

Ako gledamo tržišnu vrijednost momčadi, Young Boysi imaju uvjerljivo najskuplji kadar u švicarskom prvenstvu prema podacima s transfermarkta, a Sion je na samom dnu lige.

Što su rekli

Patrick Rahmen, trener Young Boysa: "Nismo zadovoljni svim nastupima u pripremama, ali važno je da shvatimo gdje smo griješili i da te pogreške ne ponavljamo. Imamo određenih problema s ozljedama, ali imat ćemo dovoljno dobru momčad za dobar ulazak u sezonu."

Didier Tholot, trener Siona: "Pripreme su bile vrlo intenzivne, radili smo naporno i ispunili sve što smo i planirali. Međutim naravno da i dalje nismo sigurni gdje se nalazimo, tako je uvijek kada krećete u novu sezonu. Pripremni dvoboji bili su zanimljivi, imali smo neke dobre stvari i nadam se da ćemo ih nastaviti pokazivati."

Mjesto, vrijeme, sudac

Bern, Stadion Wankdorf, 14:15

Sudac: Alessandro Dudic

Prošli dvoboj

Prošle sezone Young Boysi su samo jednom igrali sa Sionom s obzirom da je Sion bio u ligi niže. Taj jedini dvoboj dogodio se u Kupu gdje je Sion iznenadio s 2:1 golovima Chouarefa i Sorgica. Gosti su u posljednjih deset minuta samo smanjili preko Ganvoule.

Prognoza

Young Boysi su favoriti u ovom dvoboju te se očekuje njihova pobjeda i dobar ulazak u novu sezonu. test

FOTO: EPA/ANTHONY ANEX

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!