Nogomet

Mijatović: 'Smatram da je vrijeme da se Modrić povuče, bude li to moguće u Real Madridu, još bolje'

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.07.2024.
Mijatović: 'Smatram da je vrijeme da se Modrić povuče, bude li to moguće u Real Madridu, još bolje'
Foto: EPA

Hrvatski nogometaš Luka Modrić, 38-godišnji kapetan Real Madrida, ove sezone možda neće igrati puno pored mlađih suigrača ali bit će jako koristan, rekla su dvojica bivših Realovih igrača.

Produženje ugovora s Modrićem, talentiranim i karizmatičnim igračem, dobra je vijest za nogomet, izjavio je 47-godišnji Alvaro Benito za španjolsku radijsku postaju Cadena SER.

Igraj na utakmice La Lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Real Madrid je prošli tjedan izvijestio da je s hrvatskim veznjakom produžio suradnju za dodatnih godinu dana, do 30. lipnja 2025. Modrić, kao igrač s najdužim stažem u momčadi, preuzet će kapetansku vrpcu kada se za četiri dana vrati s godišnjeg odmora i priključi treninzima u Madridu.

"Kao što ne gledamo koliko godina ima 17-godišnji Lamine Yamal (reprezentativac Španjolske), tako ne trebamo gledati niti godine starijih igrača", napomenuo je Benito koji je 1995. bio velika mlada nada "Kraljevskog kluba".

Kaže da Modrić više nema ulogu kao ranije, "ali nastavlja biti iznimno koristan momčadi kakva je Real Madrid".

Benito smatra da je odlaskom 34-godišnjeg veznjaka Tonija Kroosa jedino Modrić istinski razigravač.

"Real Madrid više nema igrače koji grade igru, koji ju svojim talentom organiziraju. I to je možda ono gdje bi Modrić mogao biti protagonist", rekao je taj bivši ofenzivni vezni igrač.

Predrag Mijatović, 55-godišnji bivši napadač, kaže da je Hrvat prihvatio tu svoju novu ulogu.

"Ljetos je također imao ponude drugih klubova, ali ostao je. Mentalno se pripremio da više nije neupitni igrač prve postave. Prihvaćanje toga smirit će i njega i trenera (Carla Ancelottija)", rekao je Mijatović za istu radijsku postaju.

Modrić, koji će za dva mjeseca napuniti 39 godina, prošle sezone je nastupio u 46 utakmica od čega je u polovici njih ulazio s klupe za pričuve.

"Nekome tko je toliko godina ondje teško je prihvatiti da ga se izostavlja. Mislim da je u prosincu shvatio situaciju i od tada nastoji pomoći ekipi kako god može", izjavio je Mijatović koji je igrao za Real od 1996. do 1999. Real Madrid ima trenutno sedam veznih igrača.

Modrić je s klubom sa Santigao Bernabea osvojio 26 trofeja od kada je u ljeto 2012. došao iz londonskog Tottenhama. Osvoji li ove sezone makar jedno natjecanje, od sedam u kojima će Real sudjelovati, postat će najtrofejniji igrač u 122 godine dugoj povijesti kluba.

"Modriću nije bilo lako prihvatiti gubitak protagonizma", rekao je Benito. "Mi ga gledamo sa strane, pa imamo hladno mišljenje, ali igrač uvijek smatra da je dobar i da bi trebao igrati više minuta nego igra", dodao je.

Mijatović smatra da je Modrić blizu završetka igračke karijeru u Real Madridu.

"Ne znam hoće li igrati na idućem Svjetskom prvenstvu (2026.), s Lukom se nikada ne zna, ali smatram da je vrijeme da se povuče. Bude li to moguće u Real Madridu, još bolje", izjavio je.

Modrić je, međutim, prije dva mjeseca rekao da ne razmišlja o završetku igračke karijere. Nakon što je s Realom osvojio španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka početkom lipnja poručio je da se dobro osjeća i dobro trenira. U intervjuu objavljenom prošli tjedan na klupskoj televiziji Real Madrid TV poručio je da će pun želje igrati ove sezone.

"Spreman sam za ono što me čeka", naglasio je.

Real Madrid će se ove sezone natjecati u španjolskom prvenstvu, Kupu i Superkupu, pa europskom Superkupu i Ligi prvaka, te Svjetskom klupskom prvenstvu i Internacionalnom kupu. test

FOTO: EPA/Javier Lizon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!