Nogomet

Odličan ždrijeb: Rijeka će u trećem pretkolu Europske lige put Moldavije ili Švedske!

Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Odličan ždrijeb: Rijeka će u trećem pretkolu Europske lige put Moldavije ili Švedske!
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Momčad Željka Sopića saznala je potencijalnog suparnika u trećem pretkolu Europske lige. Riječani će 8. i 15. kolovoza, ako najprije u drugom pretkolu preskoče rumunjskog drugoligaša Corvinul Hunedoara, igrati protiv moldavskog Sheriffa ili švedskog Elfsborga. Prva utakmica igra se na Rujevici...

Božica Fortuna ovog je puta bila na strani momčadi Željka Sopića. Rijeka je bez statusa nositelja u trećem pretkolu Europske lige ostala jer se Sheriff izvukao na jedanaesterce, a sad je taj isti klub postao jedan od dva moguća protivnika Riječanima u eventualnom susretu trećeg pretkola Europske lige.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rijeka najprije mora uspješno preskočiti, nimalo bezazlenog rumunjskog drugoligaša, Corvinul Hunedoara, a onda će igrati protiv pobjednika susreta između moldavskog Sheriffa i švedskog Elfsborga.

Naravno, u ovoj fazi natjecanja nema lakih protivnika, ali Riječani su kao nenositelji mogli igrati protiv puno jačih ekipa. Ždrijeb podskupina suzio im je potencijalne protivnike, a Rijeka je izbjegla sraz s Bragom ili Viktorijom Plzen koji su joj prijetili.

Sheriff više nije ni blizu snažan kao što je bio. Prošle sezone nije osvojio moldavsko prvenstvo, a Rijeka ga je na putu do skupina Europske lige u sezoni 2014./15. uspješno preskočila. Moldavci su u prvom pretkolu protiv azerbajdžanske Zire prošli tek na jedanaesterce.

Elfsborg je izgledniji protivnik jer u dvomeč drugog pretkola Europske lige ulazi kao favorit, ali Šveđani su tek četvrti u domaćem prvenstvu, vodeći Malmö bježi im 13 bodova. Ono što može brinuti je to da je Elfsborg podigao svoju formu, pobijedio zadnjih pet utakmica i potpuno razbio ciparski Paphos u prvom pretkolu Europske lige.

Ipak, nije realno očekivati lake protivnike u ovoj fazi bez statusa nositelja i Sopićeva momčad ima lijepu priliku dokopati se skupina europskog natjecanja. Eventualni prolazak trećeg pretkola garantirao bi Rijeci minimalno europsku jesen u Konferencijskoj ligi.

Prvu utakmicu Rijeka igra na Rujevici 8. kolovoza, a drugu tjedan dana kasnije, 15. kolovoza u gostima. Točni termini i moguće zamjene domaćinstva bit će poznate u narednim danima. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!