Nogomet

Osijek na Slovake ili Azerbajdžance, Hajduk također u Slovačku ili na Oršićev Trabzonspor

Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Osijek na Slovake ili Azerbajdžance, Hajduk također u Slovačku ili na Oršićev Trabzonspor
Foto: FaH

Hajduk i Osijek saznali su svoje protivnike u trećem pretkolu Konferencijske lige. Hrvatski prvoligaši najprije će morati uspješno proći drugo pretkolo u kojem su favoriti. U slučaju prolaska Splićani će igrati protiv gubitnika iz ogleda turskog Trabzonspora i slovačkog Ružomberoka, a Osječani će igrati protiv boljeg u dvomeču azerbajdžanske Zire i Dunajske Strede iz Slovačke...

Hajduk i Osijek s nestrpljenjem su očekivali ždrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige. Hrvatski prvoligaši favoriti su u drugom pretkolu. Splićani protiv HB Torshavna s Farskih otoka, a Osijek protiv estonske Levadije.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Splićani će, ako uspješno prođu prvu prepreku, u trećem pretkolu igrati protiv gubitnika u susretu slovačkog Ružomberoka i turskog Trabzonspora. Turci su u drugom pretkolu Europske lige ogromni favoriti i trebali bi nastaviti svoj put u tom natjecanju, a Bijelima u Split poslati šestu momčad slovačkog prvenstva iz prošle sezone koja se Europe dokopala osvajanjem kupa.

U Trabzonsporu su brončani Vatreni Mislav Oršić i Borna Barišić i to bi za Splićane bio izuzeto težak ždrijeb. Hajduk u drugom pretkolu prvu utakmicu igra kod kuće, a drugu u gostima, dok bi u eventualnom trećem pretkolu bilo suprotno. Bijeli bi 8. kolovoza igrali vani, a uzvrat tjedan dana kasnije (15. kolovoza) na Poljudu.

Osijek će u slučaju da uspješno apsolvira Estonce igrati protiv azerbajdžanske Zire ili slovačke Dunajske Strede. Potonji protivnik je Osječanima vrlo dobro poznat. Prije nekoliko dana momčad Federica Coppitellija izgubila je od Slovaka u prijateljskoj utakmici s 3:2, a pobjednički pogodak za DAC postigao je donedavni igrač Bijelo-plavih Ladislav Almasi.

U ogledu Zire i DAC-a nema jasnog favorita. Blaga prednost je na strani Slovaka jer drugu utakmicu igraju kod kuće. Dunajska Streda je prošle sezone završila druga u slovačkoj ligi s 15 bodova manje od vodećeg Slovana i jednim više od trećeg Spartak Trnave.

Zira je zamalo iznenadila Sheriff u prvom pretkolu Europske lige, ali je zbog crvenog kartona ispustila prednost iz prvog susreta i vodstvo u drugom te ispala na jedanaesterce. Zira je doprvak Azerbajdžana, ali za Qarabagom je zaostala 25 bodova.

Osječani će, kao i u drugom pretkolu, prvu utakmicu trećeg pretkola igrati na Opus Areni, a u uzvratu će prolaz morati tražiti u gostima  test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!