Nogomet

Kijevljani i Beograđani sanjaju glavnu rundu Lige prvaka, Ukrajinci u Poljskoj traže isključivo pobjedu

Mihaela Bradovski • utorak, 23.07.2024.
Kijevljani i Beograđani sanjaju glavnu rundu Lige prvaka, Ukrajinci u Poljskoj traže isključivo pobjedu
Foto: EPA

U drugom pretkolu Lige prvaka kijevski Dynamo u poljskom Lublinu dočekuje Partizan. Ambicije za ostanak u ovom natjecanju imaju i jedni i drugi, a Kijevljani traže isključivo pobjedu za odlazak na mirniji uzvrat...

Dvoboj između kijevskog Dynama i Partizana jedan je od onih zanimljivijih u drugom pretkolu Lige prvaka. Ambiciozni su i jedni i drugi, sanjaju prolazak u glavnu rundu, ali susret nosi i političku pozadinu od koje je u ovom trenutku nemoguće pobjeći.

Igraj na Dynamo Kijev - Partizan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ukrajinci ne mogu samo tako prijeći preko odnosa između Rusije i Srbije te putovanja Partizana na prijateljske susrete u Rusiju, pa su tako već potvrdili kako se njihovi igrači prije i nakon susreta neće rukovati s nogometašima Partizana.

S nogometne strane, Kijevljani u ovaj dvomeč ulaze kao favoriti, imaju kvalitetniju momčad, ali su i dalje nepoznanica i sebi, ali i protivniku. Naime njihovo prvenstvo još nije počelo i susret protiv Partizana bit će prvi nastup Dynama u ovoj sezoni.

Kijevljani su dosad odigravali isključivo prijateljske utakmice, odigrali su ih pet, a upisali su samo jedan poraz i to na kraju priprema protiv bundesligaša Union Berlina.

Taj susret okončan je pobjedom njemačkog predstavnika s 3:2, a Vladislav Vanat i Samba Diallo bili su strijelci za Kijevljane. Union Berlin pobjedu je osigurao u sudačkoj nadoknadi.

S druge strane Partizan je odigrao već jednu službenu utakmicu i to za vikend u sklopu prvog kola srpske Superlige protiv Napretka. U tom susretu poprilično se namučio i slavio je 1:0 pogotkom Saldanhe u 93. minuti.

Što su rekli

Oleksandr Šovkovski, trener Dynama: "Teško je reći ima li Partizan tu prednost zato što je odigrao jednu prijateljsku utakmicu, jedino će travnjak ponuditi točan odgovor. Mislim da smo dobro analizirali igru našeg protivnika i znat ćemo se postaviti na travnjaku. Mislim da smo dobro pripremljeni i da ćemo to i pokazati na terenu."

Aleksandar Stanojević, trener Partizana: "Igramo protiv velikog i dobrog kluba, ali imamo želju da i mi probamo nešto napraviti, pa s velikom motivacijom ulazimo u utakmicu. Čeka nas totalno drugačija utakmica od meča s Napretkom na startu Superlige, ne može se to usporediti. Ovo su eliminacijske utakmice i važno nam je da ostanemo u igri za revanš u Beogradu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Lublin, Arena Lublin, 20:00

Sudac: Christian Dingert (Njemačka)

Prošli dvoboj

2017. godine Partizan i Dynamo bili su u istoj skupini u Europskoj ligi, a Kijevljani su slavili u obje utakmice. U Kijevu su bili bolji s 4:1, a u Beogradu s 3:2.

Prognoza

Ukrajinci ulaze u ovaj susret u statusu favorita te su bliži pobjedi nego Beograđani. test

FOTO: EPA/Grzegorz Michalowski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!